SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Naisten Pankki Open -hyväntekeväisyysgolfkiertue saavutti ennätystuloksen

Pelaajalle19. Syyskuuta 2017

Suomen laajin hyväntekeväisyysgolfkiertue, Naisten Pankki Open, keräsi 26 kentän kiertueella yli 33 000 euroa Myanmarin naisten koulutuksiin ja kyläpankeille.

Naisten Pankki Open -kiertue huipentui viime lauantaina pelattuun osakilpailuvoittajien finaaliin Kytäjä Golfissa. Kilpailun voiton veivät hienolla pistebogi-tuloksella (47) Isto Puttonen (Hiekkaharju Golf) ja Aake Perälä (Hirvihaara Golf). Tomi Vuorinen (Viipurin Golf) ja Tero Salmela (Viipurin Golf) jäivät voittajaparista pisteen päähän. Pietari Järvinen (Vantaan Golfpuisto) ja Atte Solaranta (Karelia Golf) olivat kolmansia 43 pisteellä.

Finaalin voittajat palkittiin Golfreseptin järjestämällä pelimatkalla. Kohde on viiden tähden Finca Cortesin Hotel, Golf & Spa Marbellassa ja pakettiin sisältyy neljän yön majoitus ja kolme kierrosta golfia. Matkaan sisältyvät Finnairin lennot Malagaan ja Sixtin vuokra-auto.

Naisten Pankki Open haastoi golfarit jo kuudetta kertaa pelaamaan ammatteja kehitysmaiden naisten hyväksi. Hyväntekeväisyyskohdemaaksi vuonna 2017 valittiin Myanmar, jossa Naisten Pankki tukee naisten toimeentulon vahvistamista mm. säästö- ja lainaryhmien sekä ammatti- ja yrittäjyyskoulutusten avulla.

Naisten Pankki Open -osakilpailut ovat avoimia pariscramble-kisoja kaikille pelaajan ikään, sukupuoleen ja tasoitukseen katsomatta. Parin osakilpailumaksu oli 80 euroa, josta 50 euroa ohjataan Naisten Pankille. Kiertueen kisoihin osallistui yli 1300 pelaajaa ja kisakiertueella kerättiin yli 33 000 euroa, mikä on kiertueen ennätystulos.

Golfreseptin Markku Nord ojensi Kytäjän finaaliturnauksen voittajaparille Aake Perälälle ja Isto Puttoselle palkinnoksi matkalahjakortit. Kuva: Tuija Soikkeli

”Kesän säät eivät useinkaan suosineet golfareita, mutta vuoden 2017 Naisten Pankki Open -kiertueen osallistujamäärä 1326 pelaajaa sekä klubien määrä 26, tekivät kisastamme Suomen laajimman hyväntekeväisyyskiertueen”, sanoi Rauni Suhonen Naisten Pankin golftiimistä.

”On hienoa, että niin monet kisoihin osallistuvat pelaajat, kisoja järjestävät klubit ja kiertueen ja sen näkyvyyden ja pelaajien palkitsemisen mahdollistavat yhteistyökumppanit ovat olleet mukana jo useamman kerran. Kehitysmaiden naisten auttamisesta on tullut mieluinen yhteinen hankkeemme. Yhteistyömme tulos tältä vuodelta on komeat 1118 ammattia eli 33 565 euroa Myanmarin naisille. Kiitos kaikille!” hän iloitsi.

Naisten Pankki Open 2017 -kiertueen pääsponsoreina toimivat Mercedes-Benz ja Golfresepti. Kiertuetta tukevat myös Fazer, Finnair, Golfpiste, Fennia, GoGolf, Messukeskus, Viking Line, Suomen Golfliitto sekä Sixt-autovuokraamo.

Kiertue jatkuu kaudella 2018 ja kiertueen kentät ja aikataulu julkistetaan maaliskuussa Golf-messuilla Helsingin Messukeskuksessa.