SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Kauden miljoona pelattua tasoituskierrosta rikki!

eBirdiePelaajalle24. Syyskuuta 2021

Viime vuonna miljoonannen tasoituskierroksen pelannut golfari oli silloin lajin alkutaipaleella oleva uusi harrastaja. Tämän vuoden miljönäärillä on takanaan jo mukavasti pelivuosia hyvää tekevän harrastuksen parissa.

Espoo Ringside Golfin Krister Törnroos pelasi kauden 2021 miljoonannen tasoituskierroksen kotikentällään 10.9. Peliseurana kierroksella oli oma vaimo, jonka kanssa kierroksia on kertynyt tähän mennessä jo lähemmäs tuhat. Törnroos löysi lajin pariin 15 vuotta sitten, ollessaan 55-vuotias. Golfkipinän sytytti aikoinaan juurikin vaimo, joka oli aloittanut lajin jo muutamaa vuotta aiemmin.

”Olin tuohon aikaan aktiivisesti mukana purjehdustoiminnassa, mutta vaimon suostuttelut tekivät lopulta tehtävänsä ja lähdin mukaan golfkentälle. Kipinä roihahti liekkeihin ja sillä tiellä ollaan”, Törnroos kertoo.

Pelikierrokset pelataan usein perheen kesken, pariskunta on kiertänyt kenttiä noin 100 kierroksen vuositahdilla. Lähtöön ovat aina tervetulleita muutkin pelaajat. Lajin hienoutena Törnroos pitääkin juuri sitä, että tutustuu uusiin lajin harrastajiin – oman seuran jäsenistöön ja myös vieraspelaajiin, joille on päässyt esittelemään omaa kotikenttäänsä. He pelaavat pääosin kotikentällään Ringside Golfissa, mutta kierroksia kertyy myös Master Golfissa. Kentät ovat olleet kesällä melko täynnä ja onkin ollut helpottavaa, kun on ollut mahdollisuus valita kahden kentän peliajoista itselle sopivia.

Seura- ja kilpatoiminnan osalta Törnroos on oman osansa tehnyt purjehduksen parissa ja nauttiikin nyt golfista liikunnan ja ilon tuottajana. ”Kilpaileminen ei kiinnosta, nautin pelin haasteista ja sen tarjoamasta liikunnasta ja myös toki luonnon seuraamista, mutta seisoskelusta kentällä en pidä!” hän kommentoi.

Tasoituskierrokset Törnroos jättää digitaalista tuloskorttia käyttäen, jonka käyttämisen hän kokee käteväksi. Korttien jättötahti ei ole kovin aktiivinen, kun ei ole tarvetta kilpailujakaan varten tasoitusta pitää aktiivisesti ajan tasalla.

Kysyttäessä ajatuksia nykyisestä WHS-tasoitusjärjestelmästä, Törnroos toteaa systeemin olevan oikein hyvä. Alussa oli tottumista ajatukseen, että yön yli nukutaan ja sitten nähdään, kuinka kävi – ennen kun pystyi heti kierroksen jälkeen toteamaan, miten tasoitus muuttui.

”Tasoitus on nyt ehkä rehellisempi ja oikealla paikallaan uuden järjestelmän myötä. Tasoitukseni on nyt 17,2. Itselleni sopivana pitäisin tasoitusta välillä 18-20, joka olisi omaan ikääni ja peliini nähden sopivampi ja pelitulostakin olisi helpompi seurata kierroksen edetessä. Kortteja onkin tullut nyt jätettyä tiheämmin tasoituksen korjaantumisen toivossa.”

Törnroos on siirtynyt pelaamaan enemmän kierroksia siniseltä tiiltä totutun keltaisen (miesten) tiipaikan sijaan.

”Kannustan kaikkia rohkeasti kokeilemaan kentän pelaamista eri tiipaikoilta, vaihtelunkin vuoksi voisi olla mukavaa kokeilla kentän pelaamista lyhyempänä – miksei toki pidempänäkin. Itse olen oikein tyytyväinen pelatessani kenttää hieman lyhyempänä, kun matka griinille on lyhyempi, tulee niitä birkkujakin tehtailtua enemmän ja sitä kautta saa onnistumisen iloa. Ollaan joustavampia ja kehitytään ja kehitetään lajia yhdessä entistä sallivampaan suuntaan.”

 

Suomi siirtyi maailmanlaajuiseen WHS-tasoitusjärjestelmään helmikuussa 2020. Siitä lähtien pelaajat ovat erittäin aktiivisesti ja suurella mielenkiinnolla tarkastelleet tasoituksiaan. Järjestelmän hyödyt ovat saaneet pelaajilta kiitosta, erityisesti keskiarvolaskennan ketterämpi reagointi muutoksiin ja lyhyempien tasoituskierrosten hyväksyminen kaiken tasoisilta pelaajilta. Vuonna 2020 pelattiin noin 1 250 000 tasoituskierrosta.

eBirdie on tasoituksen koti – sieltä voit tarkastaa oman kehityksesi.