SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Juniorit estradilla Koko Suomi golfaa -teemapäivässä

Pelaajalle26. Toukokuuta 2021

Koko Suomi golfaa -teemapäivät starttasivat sunnuntaina 23.5. junioripäivällä, ja iloisia tunnelmia välitettiin Salo Golfiin pystytetyn lähetysstudion kautta Facebookissa ja Youtubessa. Lähetyksessä pystyi seuraamaan Fujitsu Finnish Junior Tourin toisen osakilpailun etenemistä sekä monipuolista ohjelmaa, jossa otettiin yhteys myös ympäri Suomen golfseuroissa käynnissä olleisiin junioriteemapäivän tapahtumiin. Päivän tallenteet katsottavissa Golfliiton YouTube-kanavalla.

”Híeno päivä! Saatiin esille laaja kattaus junnugolfin monista puolista. Opittiin samalla valtavasti uudesta konseptista toteuttaa tapahtuma virtuaalisesti yhdistäen liveä ja tallennetta. Varmasti hyödynnetään vastaavaa konseptia jatkossakin”, Golfliiton juniorivastaava Mika Hollo summaa.

Behind the scenes: Studiona toimi Salo Golfin golfautohalli.

FJT-kilpailun seuraamisen lisäksi Salo Golf soveltui erinomaisesti junioriteemapäivän näyttämöksi, sillä junioritoiminta on golfyhteisölle tärkeä painopiste. Seura on kunnostautunut monella tapaa juniorigolfin kehittämisessä, mm. kattavalla kouluyhteistyöllä, lasten ilmaisella golfkoululla sekä keräten huikeat tulokset vuosittain 24h junnugolfille -tempauksessa.

Päivän livelähetyksessä nähtiin nostoja ja tunnelmia monen muunkin golfyhteisön junioritoiminnasta. Useampi golfammattilainen lähetti myös FJT-pelaajille omat kannustusviestinsä ja vinkit kisamenestykseen.

Golfliiton puolelta ohjelmassa tehtiin tietoiskuja juniorigolfin nykytilanteesta Suomessa, valmentamisesta, juniorikilpailun järjestämisestä sekä eri kampanjoista ja tempauksista. Seurakehittäjä Hannu Paatelo piipahti lähetysstudiolla kertomassa junioreiden seuratoiminnasta ja sen apuvälineistä. Golfissa on tällä hetkellä yhdeksän Olympiakomitean Tähtiseuraa, ja Golfliiton Laatuseura-järjestelmässä 53 golfseuraa. Juniorivastaava Mika Hollo toi esiin Golfliiton Draivia kouluun -ohjelman, joka soveltuu mahtavasti kouluille vaikka liikuntatunneilla toteutettavaksi. Myös uudistuneesta ohjaajakoulutuksesta keskusteltiin.

Seurojen lisäksi junioriharrastamisessa merkittävä rooli on usein myös vanhemmilla ja sananparsi ”kuljeta-kustanna-kannusta” toteutuu monessa perheessä, kun lapsi harrastaa golfia. Aiheen tiimoilta saatiin livelähetyksessä kommentteja ja haastatteluja FJT-kilpailua seuraamassa olleilta golfäideiltä ja -isiltä.

Säännöllisten tulosseurantojen lisäksi päivän liveosuus huipentui tunnelmiin viimeiseltä griiniltä, kun Fujitsu Finnish Junior Tourin kärkiryhmät lähestyivät maaliviivaa. Loppuratkaisujen selostamisen oheen livelähetykseen saatiin tuoreet ”hikihaastattelut” huippukierrokset pelanneilta voittajiltakin, Emilia Väistöltä ja Saku Tuusalta.

Viimeiseksi reilun neljän tunnin livelähetyksessä kuultiin vielä tulevista Koko Suomi golfaa -teemapäivistä. Seuraavana viheriöt valtaavat naiset, kun perinteistä Naisten sunnuntaita vietetään 13.6.

Golfliitto on päivässä aktiivisesti mukana virtuaalisesti sekä mainostaen. Samanlaista yhtenäistä livelähetystä ei näillä näkymin tehdä, vaan kuvataan materiaalia etenkin ennakkoon. Myös seurojen tapahtumista kootaan ennakkoon videonostoja, ja tallenteet näkyvät 13.6. Golfliiton kanavissa.