SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Golfmessut olivat menestys monella rintamalla

Pelaajalle6. Huhtikuuta 2023

Yli 55 000 messuilijaa toi yleisöennätyksen

Golfmessut starttasivat kotimaan golfkauden ryminällä 31.3.-2.4. Helsingin Messukeskuksessa. Odotukset olivat etukäteen korkealla – eikä turhaan. Kolmen vuoden messutauko, uusi ajankohta Kevätmessujen yhteydessä ja golfin kasvanut suosio pandemia-aikana saivat ihmiset liikkeelle ja toivat Messukeskukseen yli 55 000 messukävijää kolmen päivän aikana. Näytteilleasettajat olivat luonnollisesti tyytyväisiä ja myös Golfliiton osastolla riitti väkeä heti perjantaiaamusta lähtien. Aloita golf -alueen toimintapisteet keräsivät ajoittain pitkät jonot innokkaita, ja teemoitetuilla ständeillä riitti sekä kysymyksiä ja sääntökirjan ostajia.

”Todella mahtava määrä ihmisiä! Paljon mielenkiintoisia kohtaamisia ja keskusteluja, iloisia ihmisiä ja käsinkosketeltavaa innostusta golfia kohtaan. Messut ovat meillekin iso puristus ja monen liikkuvan palasen summa, mutta jälkeenpäin ehdottomasti sen arvoista”, Golfliiton myynti- ja markkinointipäällikkö Kimmo Rantamäki summaa.

Golf Dartz on aina iso vetonaula.

Golfliitto halusi tukea lajin alkutaipaleella olevia golfareita ja aktivoida heitä kohti uutta golfkautta. Yhdessä Messukeskuksen kanssa kahden viime vuoden aikana green cardin suorittaneille lähetettiin messuliput, ja upeasti 3000 tuoretta golfaria saapuikin kokemaan Golfmessuhumua – suurin osa ensimmäistä kertaa.

”Olemme muutaman vuoden ajan myös messuilla kiinnittäneet erityishuomiota juuri lajin pariin tulleisiin ja siitä kiinnostuneisiin. Toivottavasti pystyimme tarjoamaan inspiraatiota, neuvoja ja ideoita omaan harrastamiseen ja sitä kautta auttaa kiinnittymään golfiin entisestään”, Rantamäki kertoo.

Aloita golf -alueen toimintapisteillä ja lähipelirasteilla kävi kuhina.

Golfliiton lavaohjelmaa ja haastatteluja vetivät omaan rentoon tyyliinsä lajilegenda Mikko Ilonen ja Iiro Harjula. Monipuoliset teemat säännöistä digiin ja kilpagolfiin sekä #muntapapelata-haastattelut keräsivät runsaasti yleisöä kuuntelemaan. VIP-vieraat Juha Perälä, Justus Räikkönen ja Petra Olli saivat juttelun lisäksi eteensä eri haasteen Ilosen esittämänä. Suuren urheilujuhlan tuntua lähenneltiin myös päivittäisissä Haasta Mikko -showssa, joissa rohkeat messuilijat ottivat mittaa viisinkertaisesta ET-voittajasta lähipelirasteilla. Sadat ihmiset seurasivat livetaistoja ja kannustivat suorituksia.

Aloita Golf -alueen toimintapisteillä jokainen vauvasta vaariin pystyi ottamaan tuntumaa golfiin itsenäisesti tai ohjaajien opastuksella. Lisähaastetta kaipaaville oli mahdollisuus osallistua lähipelirataan, ja tuloksia kirjattiinkin lähemmäs 2000. Kaikkien osallistuneiden kesken arvottiin huippupalkinto – kolme VIP-lippupakettia kesän LET-kotikisaan, Ladies Open by Pickala Rock Resortiin kesä-heinäkuun vaihteeseen! Onnekkaille voittajille on ilmoitettu.

Kaikkiaan Golfmessut olivat Golfliiton näkökulmasta loistava startti golfkauteen. Suuri kiitos kaikille kävijöille ja järjestelyissä mukana olleille!

Pieni osa Golfliiton messuosaston henkilökunnasta tuulettaa onnistunutta messutapahtumaa.