SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Golfille neljä ehdokkuutta Urheilugaalassa

Pelaajalle13. Joulukuuta 2021

Golf on ehdokkaana neljässä kategoriassa tammikuisessa Urheilugaalassa. Yhteinen nimittäjä kaikissa on Suomi Golfin supertähti Matilda Castren.

Castrenin uskomattoman menestyksekkääseen kauteen kuului olympialaisten lisäksi- historiallinen LPGA-voitto kesäkuussa sekä LET-kotikisan ”pakkovoitto” heinäkuussa, joka varmisti 26-vuotiaalle paikan Solheim Cupiin. Loppu onkin ikuistettu golfhistoriaan – syyskuussa Castren ratkaisi Solheim Cupin voiton Euroopan joukkueelle kylmähermoisella alamäkiputillaan.

Castrenin voittoputti on ansaitusti ehdolla Vuoden sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi. Sen lisäksi Castren on ehdolla sekä Vuoden urheiljaksi että Vuoden läpimurto- kategoriassa.

Matilda Castrenin tie huipulle maailman 50 parhaan joukkoon on vaatinut pitkäjänteistä työtä ja vahvan taustatiimin. Tästä syystä ei olekaan yllätys, että Team Finland-valmentaja Petteri Nykky ehdolla Vuoden valmentajaksi. Kahden lajin virtuoosi valmensi joulukuussa myös Suomen miehet salibandyn MM-hopealle.

Petteri Nykky onnittelee suojattiaan heinäkuussa, kun Castren nappasi voiton Aura Golfissa LET-kotikisassa hurraavan suomalaisyleisön edessä. Kuva: Tomi Natri

Upeaa urheiluvuotta juhlitaan ja parhaita palkitaan Urheilugaalassa 13.1.2022. Vuoden läpimurron, urheilijan ja valmentajan päättävät raati, mutta suomalaisilla golfareilla on mahdollista auttaa Matilda Castren voittoon yleisöäänestykseen perustuvassa Vuoden sykähdyttävin urheiluhetki -kategoriassa.

Matildan voitokasta puttia Solheim Cupissa pääset äänestämään TÄSTÄ. 

Kaikki ehdokkaat ja kategoriat Urheilugaalan sivuilla.