SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

eBirdieen uusi tasoitusominaisuus

Pelaajalle20. Heinäkuuta 2020

Tasoituksen koti kehittyy entisestään – päivitä sovelluksesi!

Golfarin eBirdie-sovellus sai uusimmassa päivityksessä tasoitusominaisuuden, joka täydentää entisestään sovelluksesta löytyviä pelaajan tasoitus- ja kierroshistoriaa.

Jatkossa eBirdien Tasoitus-välilehti näyttää myös pelaajan alimman tasoituksen viimeisen vuoden ajalta. Nämä visuaaliset elementit näkyvät kuitenkin vasta, kun pelaajalla on kasassa 20 tasoituskierrosta kierroshistoriassaan, ja alimman tasoituksen sääntö aktivoituu.

WHS-sääntöjen mukaisesti pelaajan tasoitus voi enimmillään olla 5 lyöntiä korkeampi kuin mitä se on ollut menneen vuoden aikana edellisestä tasoituskierroksesta. Pelaajan alin tasoitus on siis tämän ajanjakson aikana rekisteristä löytyvä alin tasoitus, ja maksimitasoitus 5 lyöntiä siihen lisättynä.

Tasoituksen nousua hillitään pehmeällä tai kovalla rajoittamisella. Pehmeä rajoittaminen puolittaa yli 3 menevän tasoituksen nousun laskentakaavassa. Kova rajoittaminen taas pysäyttää tasoituksen nousemisen yli 5 pelaajan silloisesta alimmasta tasoituksesta. Toisin sanoen, jos sinulla on rekisterissä 20 tasoituskierrosta eikä tasoituksesi ole 8 parhaan kierroksesi keskiarvo, on alin tasoitus aktiivinen ja jokin rajoitus voimassa.

Asiakaspalveluun on alkukauden aikana tullut usein kysymyksiä, jotka liittyvät pienen tarkastelun jälkeen alimpaan tasoitukseen. Uuden päivityksen jälkeen eBirdie-sovellus visualisoi sen myös pelaajalle näyttämällä alimman tasoituksen vuoden ajalta.

Rajoittamissäännöt ovat voimassa alle 10 000 pelaajalla.

Infonapit ja selitykset

Uusien visuaalisten elementtien selitykset löytyvät joka näkymästä i-infonapin takaa. Huomioithan, että elementit tulevat pelaajalla näkyviin vasta 20 tasoituskierroksen jälkeen, kun alimman tasoituksen sääntö aktivoituu.

Tällä pelaajalla on voimassa pehmeä rajoittaminen.

Tasoitushistoria-näkymässä näet tasoituksesi kehityksen graafina. Jokainen graafin piste näyttää akselilla kyseisen tasoituskierroksen jälkeen saavuttamasi tasoituksen. Nyt graafissa näkyvät viivat kertovat myös alimman tasoituksen (vihreä) sekä pehmeän (keltainen) ja kovan (punainen) rajoittamisen rajat.

Tekstissä graafin alla näet edelleen tasoituksesi tasoituskierroksen jälkeen. Tasoituksen perässä näkyvä mahdollinen piste kertoo, onko tasoitukseen käytetty pehmeää (keltainen) tai kovaa (punainen) rajoittamista. Vihreä luku kertoo lisäksi seuraavan tasoituksen laskennassa käytettävän alimman tasoituksen.

Tällä pelaajalla rajoittaminen ei ole voimassa.

Kierroshistoria-näkymät (pysty ja vaaka) kertovat olennaiset tiedot tasoituskierroksistasi. Uutena ominaisuutena on tasoituksen perässä näkyvä mahdollinen piste, joka kertoo onko tasoitukseen käytetty pehmeää (keltainen) tai kovaa (punainen) rajoittamista.

Lisätietoa tasoituksesta ja tasoitusjärjestelmästä WHS-sivuilta.

 

eBirdie on Suomen Golfliiton, liiton alaisten jäsenseurojen sekä niiden jäsenten golfsovellus ja virallinen jäsenkortti. eBirdiestä löydät kaiken golfarin tarvitseman tiedon tasoituksesta, säännöistä ja jäseneduista. Viestit kotiseuralta ja Golfliitolta kertovat ajankohtaisista uutisista ja kenttäopas auttaa löytämään tiesi Suomen golfkentille.

Myös Golf GameBookin peliominaisuudet ja tasoituskierroksen pelaaminen ovat pelaajien käytössä kätevästi samalla sovelluksella.