SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Naisten Sunnuntaina yhteisöllisyys loisti

LadygolfSeuroille16. Kesäkuuta 2021

Kauden toinen Koko Suomi golfaa -teemapäivä pidettiin sunnuntaina 13.6. ja teemana olivat naiset. Naisten Sunnuntaita on järjestetty golfyhteisöissä jo parikymmentä vuotta, ja nyt perinteinen päivä yhdistettiin osaksi Koko Suomi golfaa -kampanjaa. Päivän aikana lukuisissa golfyhteisössä järjestettiin naisille suunnattua ohjelmaa ja kilpailuja. Golfliitto kävi tutustumassa kolmen yhteisön tapahtumiin.

Vantaalla Hiekkaharju Golfissa Naisten Sunnuntain teemana oli yhteisön jo perinteeksi muodostunut teema, eli hattu. Niinpä pistebogey-kilpailun osallistujien kutreilla keikkui asiaankuuluvasti monenlaisia ja -kokoisia päähineitä, olipa osalla jopa varanumero sadesäällekin. Hattuteema näkyi myös erikoiskilpailuissa. Seuran klubitoimikunnan vastaava Katariina Kaisla kertoi seuran aktiivisesta naistoiminnasta, johon pelaamisen lisäksi sisältyy myös pelitaitojen kehittämistä ja mukavia yhteisiä golfmatkoja.

Nordcenterissä pelattiin hyvän asian puolesta, kun teemana oli Roosa nauha. Päivän värinä oli tietysti pinkki, ja se näkyi osallistujien vaatetuksessa, tilojen somistuksissa ja jopa juomissa. Nordcenterin ladykapteeni Krista Vartiainen kertoi Roosa nauha -keräyksen valikoituineen teemaksi, koska se on asia, joka koskettaa kaikkia naisia. Teemavalinnassa selvästi onnistuttiin, sillä tapahtumaan saatiin ennätysmäärä osanottajia.

Viime vuonna Vuoden golfseura -palkinnon saaneen Pickala Golfin Naisten Sunnuntai oli jaettu kahteen eri osioon. Lajia jo harrastavat naiset pääsivät ensin Minea Blomqvist-Kakon johdolla kertaamaan swingin perusasioita ja lähipeliä, minkä jälkeen jatkettiin pelaamaan 9-reiän pistebogey-kilpailu. Sitten vuoroon pääsivät aloittelijat ja lajiin tutustujat, jotka hekin pääsivät osaksi Minnin kannustavaa opetusta ja siten lajin saloihin.

Seuran ladykapteeni Sirpa Ylitalo myhäili tyytyväisenä katsellessaan tapahtumaa, joka keräsi ennätysmäärän osallistujia.

”Yhdessä tekeminen ja toisten huomioiminen on meidän Pickalan leidien DNA:ssa.”

Pickala Golfin Naisten Sunnuntaissa treenattiin swingin perusteita.

Tuoreita fiiliksiä Naisten Sunnuntain tapahtumista saatiin myös Kurk Golfista ja Hartola Golfista. Heidän toimittamat kuvat ja videot paikan päältä täydensivät hienosti päivästä tehtyjä Insta storyja. Päivän kaikki kootut tunnelmat pääset katsomaan täältä; https://www.instagram.com/golfliitto/

Sen lisäksi, että golfyhteisöissä ympäri Suomen tapahtui, myös Golfliiton somekanavissa jaettiin naisgolfaiheisia videoita pitkin päivää. Pitkään golfseuran naistoiminnassa ja ladykapteenina sekä Golfliiton Ladygolftoimikunnassa mukana ollut Sari Lönn kertoi suomalaisesta ladygolftoiminnasta.

Tuoreen nuoren naisgolfarin ajatuksia ja mietteitä lajista kuultiin vuorostaan Ellen Aariselta, joka aloitti golfin viime kesänä.

Naisgolfyhteisöjen tarpeellisuudesta ja merkityksestä kertoi Anna Golfin uusi vetäjä Veera Nurmi ja Outi Kunttua haastateltiin Naisten Pankin Golfaa Naiselle Ammatti -kampanjasta. Tavoitteellisille naispelaajille videon muodossa tarjottiin golfopettaja Heini Haapalan vinkkejä sekä kerrottiin myös Kytäjä Golfin naisten harjoittelusarjasta, jolla tähdätään Seuran mestaruuskisoihin. Kaikki Naisten sunnuntai -teemapäivän videot löytyvät Golfliiton YouTube-kanavalta; https://www.youtube.com/playlist?list=PLNCdYMpH23OGUH1njujOQJL8PfF10lk9l

”Niin mahtavaa toimintaa tuntui olevan Naisten Sunnuntaina monessa seurassa, että harmittaa kun joka paikkaan ei ollut mahdollisuutta mennä paikan päälle”, totesi ladygolftoiminnasta Golfliitossa vastaava Kirsi Erofejeff-Engman.

Erityisen ilahtunut Kirsi oli siitä, että yli 20:stä golfyhteisöstä tuli naistoimikuntien videotervehdyksiä, joita myös jaettiin sosiaalisen median kanavissa päivän aikana.

”Videotervehdysten kautta välittyi hyvin golfyhteisöissä oleva upea tekemisen kirjo. Naiset ideoivat ja toteuttavat toimintaa esimerkillisellä tavalla, josta kukaan ei voi jäädä kylmäksi”, hän summasi.