SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Senioreiden EM-joukkuekilpailut käynnistyvät Hämeenlinnassa

Golf50+KilpagolfSeniorigolf7. Elokuuta 2018

Mukana yli 250 pelaajaa - Suomen joukkue tähtää pronssin kirkastamiseen

Elokuun toisella viikolla pelattavat senioreiden EM-joukkuekilpailut ovat pelaajamäärältään yhdet kaikkien aikojen suurimmat golfin arvokilpailut, joita Suomessa on koskaan pelattu. Hämeenlinnaan saapuu kaikkiaan reilut 250 pelaajaa 22 eri maasta. Aulangolla pelataan Euroopan mestaruudesta tasoituksettomassa Championship-sarjassa, ja Tawast Golf isännöi puolestaan tasoituksellista Cup-sarjaa.

Suomen joukkueen pelaajat – Ari VauhkonenPeter KaskeJaakko MalinenJuha KoponenKari Lindström ja Juha Selin – ovat olleet tuttu näky viime viikkojen aikana Aulangon Everstillä, kun he ovat valmistautuneet kauden päätavoitteeseensa.

Pelaajien tunnelmat ennen kilpailua ovat varsin levolliset. Kotikilpailuun lähdetään selkein tavoittein.

”Lähdemme kirkastamaan viimevuotista EM-pronssia”, joukkueen ykköspelaajiin kuuluva Ari Vauhkonen sanoo.

Tawast Golfia edustavalle Juha Selinille EM-mitaleista pelaaminen omassa kotikaupungissa on ollut puolestaan mielessä jo pidemmän aikaa.

”Mietin jo viime vuonna, että olisi hienoa pelata näissä kilpailuissa. Kyllä se oli selkeä tavoite päästä joukkueeseen”, Selin myöntää.

Selinin kausi ei ole tähän asti sujunut aivan toivotulla tavalla, mutta viimeisen viikon kovalla harjoittelulla mies toivoo saavansa pelinsä iskuun.

”Toivotaan, että keskiviikkona kello 13 ollaan sitten iskussa, kun kisat alkavat”, Selin sanoo.

Kaikki valmiina kilpailua varten

EM-kilpailuiden järjestelyvastuu on Suomen Golfsenioreilla (SGS), mutta iso vastuu on myös Aulangolla. Kenttä on laitettu viimeisen päälle upeaan kuntoon, ja reilun 40 vapaaehtoisen kouluttaminen on hoidettu hyvissä ajoin. Aulanko Golfin toimitusjohtaja Kari Kuivasaari korostaa ennakkovalmisteluiden merkitystä.

”Olemme hyvissä ajoin paloitelleet eri vastuualueet, ja koulutukset on pidetty. Golfliitto hoitaa tuomaroinnin, mutta kaikki muu on SGS:n vastuulla. Tällaisissa tapahtumissa golfkenttien ulkopuolella on paljon hommaa, muun muassa avajaisten ja päättäjäisten järjestäminen vaatii paljon ennakkotyötä”, Kuivasaari muistuttaa.

Kuivasaaren odotukset kilpailuviikosta ovat korkealla. Aulangolla pelattavassa tasoituksettomassa kilpailussa on odotettavissa kova taistelu kirkkaimmista mitaleista.

”Odotan, että tulee hyvämielinen tapahtuma ja väki viihtyy. Toivotaan, että kelit ovat hyvät, niin silloin pelaajat saavat parhaan kuvan kentistä”, Kuivasaari sanoo.

Tawastissa pelaavaan Cup-joukkueeseen kuuluvat Risto Hotti, Kari Huttunen, Jouko Latvakangas, Kari Nyman, Seppo Pakola ja Jukka Stenberg.

Molemmat kilpailut alkavat keskiviikkona klo 8.00. Yleisölle on vapaa pääsy.

 

Lähde: Aulangon tiedote