SUOMEN
GOLFLIITTO

Kumppaniblogi

Kuulumisia Golf50+ -matkalta Costa Navarinosta

Golf PlaisirGolf50+3. Toukokuuta 2023

Ensimmäinen Golf50+ teemamatka suuntautui suuren huomion saaneeseen kohteeseen, Costa Navarinoon, Kreikan Peloponnesoksessa. Aegean lentoyhtiön tarjoamat suorat lennot Helsingistä Kalamataan ovat tehneet kohteesta keväisin helposti saavutettavan ja näin suomalaiset ovat nopeasti ottaneet kohteen omakseen. Syksyisin kohteeseen pääsee Ateenasta, josta tulee kuitenkin yli kolmen tunnin kuljetusmatka. Golf Plaisir järjestää Suomesta toistaiseksi matkoja kohteeseen vain keväisin.

Ensimmäisenä iltana saavuimme hotellille, jossa huoneeseen perille löytäminen illan pimeydessä sai hieman jännitystä aikaan. Hotelli on laaja ja vaatii hieman totuttelua aluksi, mutta jo ensimmäisen päivän jälkeen tuntuu kotoisalta ja jotenkin ihanan privaatilta. Jo alkumatkasta oli helppo yhtyä ison joukon mielipiteeseen siitä, että Costa Navarino on Euroopan ykkösgolfkohde. Hintataso hotellissa on kallis, mutta laatu ja elämyksellisyys tuovat todellista vastinetta rahalle.

Elämyksellistä golfia neljällä kentällä

Ensimmäiset kaksi päivää pelattiin samalla klubilla, jossa sijaitsevat Olympic- ja Hills-kentät. Kentät ovat uusia ja antavat haastetta kaiken tasoisille pelaajille, kirjaimellisesti. Näitä kenttiä voit pelata usealta eri tiiltä eli valinnanvaraa kentän mitan suhteen löytyy.

Olympic-kentän takaysiltä aukeavat henkeäsalpaavat maisemat Navarinon lahdelle. Näyttävän näköinen kenttä näytti myös kyntensä ja söi jonkinmoisen määrän palloja. Täällä vaaditaan siis tarkkuutta. Hills tarjosi hieman enemmän pituutta, mutta myös hieman enemmän anteeksiantavuutta.

Laadukkaat harjoittelupuitteet ja yhteiset treenituokiot motivoivat ryhmää.

Molempina päivinä pelien jälkeen jäi mukavasti aikaa nauttia klubitalon laadukkaasta menusta, jossa annokset olivat todellakin reiluja ja monet ottivatkin annokset ns. jakaen. Halukkaiden kesken myös pidettiin kevyitä jälkiverryttelyjä ja harjoittelua pelien päälle.

Hotellin vieressä sijaitseva Dunes oli luonteeltaan erilainen suurine ja korkeine hiekkaesteineen. Kenttä miellytti ryhmäämme ulkonäöltään ja pelattavuudeltaan. Viheriöt asettivat taas mukavasti haastetta muodoillaan ja koollaan. Dunes kentällä on niin ikään oma klubitalonsa, jonka ravintolassa nautimme myös yhden herkullisista illallisistamme.

Viimeisenä päivänä pelattu Bay sijaitsee aivan Navarinon lahden rannassa ja pari väylää kulkeekin rantaviivaa pitkin vain muutaman metrin päässä merestä. Myös Bayn viheriöt saivat kiitosta kunnostaan, vaikka aiheuttivatkin haastavuudellaan hieman harmaita hiuksia.

Kulinaristi nauttii Costa Navarinossa

Illalliset nautittiin viitenä iltana hotellialueen eri ravintoloissa, jotka kaikki tarjoavat ruokaa eri teemoin kreikkalaisesta libanonilaiseen. Yhtenä iltana vierailimme illallisella pienessä perheravintolassa viereisessä Pylosin kylässä. Palvelu ja ilmapiiri olivat sitä taattua kreikkalaista vieraanvaraisuutta, joka varmasti jäi tältä matkalta jokaiselle mieleen.

Aktiivisessa ja hyväntuulisessa matkaseurueessa viikko vierähtää nopeasti.

Golf50+ -teemamatkoille on kysyntää

Tälläkin matkalla golfin sosiaalisuus nousi mukavalla tavalla esille, uusia ystävyyssuhteita solmittiin ja tulevan kesän pelejä jo sovittiin yhteisesti. Mukavat keskustelut golfiin liittyen sekä yhteiset lämmittelyt ja harjoitustuokiot loivat osaltaan mielenkiintoista sisältöä viikkoon.

Matkan aikana havainnoimme, että vaikka teknologian ja digitaalisuuden asema golfharrastuksessa on varmasti pysyvä, niin tietyt vanhat tavat ja tottumukset ovat edelleen voimissaan. Esimerkiksi voi nostaa perinteisen paperisen tuloskortin, jota suurin osa ryhmästämme edelleen käytti kierrosten tulosten kirjaamiseen. Todettakoon, että tässä asiassa rinnakkainen digivaihtoehto on myös tervetullut, vaikka ei täysin taida syrjäyttää paperista versiota ainakaan vielä hetkeen aikaan.

Molempi parempi siis.

Terveys ja hyvinvointi ovat kaikkinensa aiheita, jotka kuuluvat jokaiselle ja kiinnostavat jokaista. Näitä asioita, monissa muodoissaan, odotetaan myös matkoille niin sisältönä kuin informaationakin.

Harjoittelu ja oman pelin kehittäminen kiinnostavat lähes jokaista golffaria. Kun aikaa varataan tarpeeksi, olosuhteet ovat kunnossa ja ohjeet selkeät, syntyy oivalluksia ja oppimista kaiken ikäisillä ja tasoisilla pelureilla. Myös yhdessä tekeminen ja pohtiminen avaavat uusia ikkunoita ymmärrykseen pelistä ja edesauttavat omaa oppimista.

Lämmin kiitos kaikille matkaan osallistuneille ja tervetuloa syksyn Golf50+ -teemamatkoille Tšekin Panoramaan sekä Espanjan Costa Blancalle. Tutustu matkoihin Golf Plaisirin sivuilla ja ota yhteyttä, mikäli sinulle herää lisää kysyttävää.

Tutustu Tšekin matkaan ja ilmoittaudu mukaan>>

Tutustu Espanjan matkaan ja ilmoittaudu mukaan>>

Costa Navarinon maisemiin on vaikea kyllästyä.