SUOMEN
GOLFLIITTO

Kumppaniblogi

Palkittu Vellamo-vesi on golffarin keksintö

Vellamo19. Kesäkuuta 2020

Vellamon perustaja Antti Mäkelä on monien taitojen mies. Voisi myös sanoa, että hän on onnistunut siinä, missä niin monet ovat jääneet nuolemaan näppejään. Nimittäin suomalaisen lähdeveden markkinoinnissa maailmalle. Vellamon tuotteet ovatkin voittaneet design-kilpailuja ympäri maailmaa. Kuinka entisen golfopettajan ja tavallisen perheenisän ideoima tuote tässä onnistui?

Ensinnäkin Antti Mäkelän ajatus ei kulje aivan perisuomalaisia latuja. Ajatus on kunnianhimoisempi, mikä on pitää ollakin, jos meinaa globaalissa kilpailussa pärjätä. Silti perusasiat ovat samat kuin kaikessa tekemisessä. Ensin selvitettiin onko tuotteelle tilausta ja ketkä voisivat olla parhaita kumppaneita. Idean jatkojalostukseen löytyi loistava tiimi.

Vellamon brändi-identiteetin oleellisin osa on pullo, toisinaan se myös tuotteen ainoa media. Siksi sen suunnitteluun on satsattu paljon aikaa ja vaivaa. Näyttävyyden lisäksi pullon pitää olla ekologinen ja 100% kierrätettävä. Kaikki pullot ovat kotimaassa pantillisia ja etiketin suunnittelussa on lisää suomalaista innovaatiota: syntyi maailman ensimmäinen puupohjainen muovietiketti yhteistyössä UPM Raflatecin kanssa.

”The Vellamo bottle is like a block of ice, reflecting the blue color of the glacier. The flowing water element from the top to the bottom tells how water ran through the glacier all the way to the Nordic soil. When you place Vellamo face down on her side, you can find the canyon, her home. On top of that, with a little bit of imagination, you can find a goddess like figure in the flowing water element – Vellamo spirit.”

Bränditarina on tärkeä, mutta ilman relevanttia sisältöä se olisi vain sanojen helinää. Vellamon tapauksessa on löydetty lähde, josta tulevan veden luonnollinen mineraalikoostumus on poikkeuksellinen. Vesi sisältää, kaliumia, magnesiumia, kalsiumia ja suoloja ainutlaatuisessa suhteessa, joka oli tutkimusten mukaan ominaista jääkauden aikaiselle vedelle 10 000 vuotta sitten. Vesi on puhdasta ja bakteeritonta pH-arvon ollessa 8,3. Voi hyvin sanoa, että ominaisuuksiensa ansiosta Vellamo on erinomainen nesteyttäjä niin golfkentällä kuin illanvietossakin.

Suomalaisesta puhtaasta luonnosta ponnistaville tuotteille on maailmalla kysyntää. Vellamon tuotteita voi hankkia verkkokaupasta ja toivottavasti tulevaisuudessa myös yhä useammalta suomalaiselta golfklubilta.