SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Viime viikolla Itävallassa voittoa juhlinut Henni Mustonen Erkko Trophyn kynnyksellä: ”Kiva päästä pelaamaan Suomessa tuollaista isoa kisaa”

Kilpagolf3. Elokuuta 2022

Tuore Itävallan amatöörimestari Henni Mustonen ja 134 muuta pelaajaa käynnistävät torstaina kolmipäiväisen kilpailun The Erkko Trophyn mestaruudesta. Finnish Amateur Championship -nimelläkin tunnettu kilpailu pelataan Talin golfkentällä Helsingissä.

Tahkon Golfseuraa edustavalle Mustoselle Itävallan mestaruus oli ensimmäinen iso voitto ulkomailta. Voiton jälkeen Mustonen lähtee innolla Taliin.

”Fiilis on hyvä, varsinkin tuon Itävallan kisan jälkeen. Peli on hyvässä jamassa, ja oikein positiivisilla fiiliksillä lähdetään tähänkin viikkoon”, Mustonen kertoo.

Erkko Trophyn maine pelaajien keskuudessa on vankkumaton. Yhdysvalloissa yliopistogolfia pelaaville pelaajille Erkko Trophy on yleensä kesän viimeinen kilpailu ennen siirtymistä takaisin Atlantin toiselle puolelle. Myös kotimaahan jääville pelaajille kilpailu on loppukesän tärkeimpiä tapahtumia vuodesta toiseen.

Suuri suosio näkyy myös ilmoittautuneiden määrässä. Kilpailuun otetaan mukaan 36 naista ja 99 miestä. Suomessa harvoin nähdään näin suuria osallistujamääriä naisten sarjoissa.

”Se on hienoa, että kilpailussa on paljon pelaajia. Ja muutama ulkomaalainenkin pelaaja on tulossa mukaan. Kiva päästä pelaamaan Suomessa tuollaista isoa kisaa”, Mustonen sanoo iloisena.

Kilpailuun on ilmoittautunut yhteensä 10 ulkomaalaispelaajaa.

Mustosen ohella naisten kilpailun osallistujalista on täynnä suomalaisia huippuamatöörejä. Naisten lyöntipelin SM-kisojen mitalikolmikko on paikalla kultamitalisti Ella Mäki-Tanilan johdolla, ja oman sanansa voittokamppailuun tulee varmasti antamaan myös alle 16-vuotiaiden EM-kilpailuissa viidenneksi sijoittunut June Weckman.

Miesten puolella menestysehdokkaita on tarjolla pitkä lista. Miesten ja poikien maajoukkuepelaajien lisäksi voittoa lähtee tavoittelemaan moni Finnish Tourilla kannuksia hankkinut pelaaja.

Torstaiaamuna käynnistyvän kilpailun käänteitä pääsee seuraamaan sekä paikan päältä että tulospalvelun kautta.

Tulospalvelu