SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Tyttöjen golfin Euroopan mestaruudet ratkotaan St. Laurence Golfissa

Kilpagolf10. Heinäkuuta 2017

Tyttöjen kilpailun lisäksi kuluvalla viikolla pelataan Euroopan mestaruuksista myös naisten, miesten ja poikien sarjoissa.

Golfin joukkuekilpailuiden Euroopan mestaruuksista pelataan kuluvalla viikolla niin naisten, tyttöjen (U18), miesten kuin poikienkin (U18) sarjoissa.

Suomella on edustus kaikissa kilpailuissa, ja mikä hienointa, ratkotaan tyttöjen kilpailussa paremmuus St. Laurence Golfissa Lohjalla. Kaikki kilpailut käynnistyvät tiistaina 11.7. ja päättyvät lauantaina 15.7.

Kahtena ensimmäisenä pelipäivänä pelimuoto on lyöntipeli, kolmena viimeisenä reikäpeli. Lyöntipelivaiheen kahdeksan parasta joukkuetta etenee cup-muotoisena pelattavassa reikäpelivaiheessa ykköskoriin, ja Euroopan mestaruus ratkaistaan niiden kesken.

Reikäpelivaiheessa kaikki joukkueet pelaavat täydet viisi päivää. Pelit eivät lopu tappioon, vaan kaikki sijoitukset ratkaistaan pelaamalla.

Suomen joukkueen pelaajia puttiharjoituksissa St. Laurence Golfissa sunnuntaina.

Tyttöjen kilpailussa Suomi saa jalkeille iskukykyisen joukkueen. Daniella Barrett juhli viime viikolla reikäpelin Suomen mestaruutta, ja vasta 14-vuotias Kerttu Hiltunen voitti U16-tyttöjen kansainvälisen Finnish International Junior Championship -kilpailun Vierumäellä kesäkuun lopussa.

Joukkueen kokenein ja meritoitunein pelaaja on Anna Backman, joka ylsi upeasti välieriin maailman arvostetuimpiin amatööriturnauksiin lukeutuvassa Ladies Amateur Championshipissä kesäkuun puolivälissä.

Suomen maajoukkueen päävalmentaja Fredrik Jendelid uskoo, että hyvä onnistuminen voi viedä suomalaiset pitkälle kaikissa kilpailuissa.

”Olen tyytyväinen, jos saamme 1–3 joukkuetta kahdeksan parhaan joukkoon lyöntipelivaiheessa. Sen jälkeen reikäpeleissä mikä tahansa on mahdollista”, Jendelid sanoo.

”Suomi ei ranking-sijoitusten perusteella lukeudu ennakkosuosikeihin, mutta tekemällä asiat hyvin kaikilla joukkueilla on mahdollisuus menestyä. Meidän on onnistuttava valmennuksessa, valmistautumisessa ja pelisuunnitelman luomisessa niin hyvin, että jokainen pelaaja pystyy tiputtamaan kierrostulostaan keskimäärin yhdellä lyönnillä. Se tulisi jo riittämään pitkälle”, hän jatkaa.

Miehet pelaavat paikasta 1. divisioonassa

Miehet pelaavat ainoana joukkueena 2. divisioonassa. Kilpailun kaksi parasta maata nousee ensi kaudeksi 1. divisioonaan.

”Miesten joukkue on tarpeeksi hyvä yltääkseen kahden parhaan joukkoon. Se on itsestään selvä tavoite tälle viikolle”, Jendelid sanoo.

Suomen joukkueet joukkueiden Euroopan mestaruuskilpailuissa 11.7.–15.7.2017

Naiset (Montado, Portugali)

 1. Petra Salko, Aura Golf
 2. Ellinoora Moisio, Archipelagia Golf Club
 3. Kiira Riihijärvi, Virpiniemi Golf Club ry
 4. Hannela Mikkola, Sarfvik Golfklubi ry
 5. Emilia Tukiainen, Karelia Golf
 6. Karina Kukkonen, Oulun Golfkerho ry
  Valmentaja: Juha Skyttä

Tytöt (St. Laurence Golf, Suomi)

 1. Anna Backman, Kanavagolf Vääksy
 2. Daniella Barret, Aura Golf
 3. Erika Danielsson, Sarfvik Golfklubi ry
 4. Elina Saksa, Aura Golf
 5. Kerttu Hiltunen, Tawast Golf
 6. Matilda Svahn, Virvik Golf
  Valmentaja: Mikael Mustonen

Miehet div 2 (Zala Springs, Unkari)

 1. Santeri Lehesmaa, Tapiola Golf
 2. Kim Koivu, St. Laurence Golf
 3. Sami Välimäki, Nokia River Golf
 4. Rasmus Karlsson, St. Laurence Golf
 5. Aleksi Myllymäki, Nokia River Golf
 6. Eetu Isometsä, Vihti Golf  Club
  Valmentaja: Fredrik Jendelid

Pojat (La Manga, Espanja)

 1. Matias Honkala, Nevas Golf
 2. Perre Papunen, Pickala Golf Club
 3. Veeti Mähönen, Peuramaa Golf
 4. Eemeli Järvinen, Nurmijärven Golfklubi
 5. Juho Suomalainen, St. Laurence Golf
 6. Sakke Siltala, Kankaisten Golf
  Valmentaja: Pasi Purhonen