SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Tokiossa upea suomalaispäivä – Castren ja Nuutinen 16 parhaan joukossa

Kilpagolf4. Elokuuta 2021

Naisten olympiagolf sai suomalaisittain unelma-alun, ja sinivalkoiset värit komeilevat tuloslistan alkupäässä. Tulostaso oli odotetun kova, vaikkei todella alhaisia kierroksia vielä nähtykään.

Matilda Castren kesti jälleen häneen kohdistuvat paineet, ja latoi tauluun varmalla perussuorituksella -3/68. Hän jakaa neljättä sijaa, ja kärkeen on matkaa vain kaksi lyöntiä. Castrenin alku oli haasteellinen, mutta hän selvisi pari kertaa raffiin harhautuneesta avauksesta kunnialla. Kolmen putin bogikaan 6.väylällä ei hetkauttanut, vaan hän sai juonesta kiinni ja viimeisteli loppuväylille neljä birdietä. Pari lyhyttä puttia jäi hyödyntämättä, joten varaa kiristää ruuvia vielä on.

”Hyvä startti! Tulos on parempi kuin miltä itsestä tänään tuntui, joten olen tyytyväinen. Kaikessa parantamisen varaa – lyöminen ei ollut niin hyvää kuin on ollut, vaan piti vähän hakea rytmiä tiillä”, Castren kertoi Ylen haastattelussa.

Sanna Nuutinen otti huiman loppukirin avauskierroksellaan. Lehtikuva / Vesa Moilanen

Tunti myöhemmin startannut Sanna Nuutinen osoitti avauskierroksella kärsivällisyytensä ja taisteli kolmen birdien loppukirillä väylille 16-18. Nousujohteinen suoritus toi tuloksen -1/70, ja Sanna jakaa 16.sijaa.

Kierroksen käännekohta osui takaysin loppuun, kun kadonneen birdien metsästys sai helsinkiläisen menettämään malttinsa.

”Aloin miettiä milloin olisin pelannut kierroksen ilman birdiejä, ja suutuin itselleni 15.reiällä. Selvästi auttoi tällä kertaa ja heräsin”, Nuutinen kertasi Ylen haastattelussa.

Nuutisen peruspeli oli keskiviikkona kunnossa. Hän osui väyliin ja pysyi kaikkiaan poissa ongelmista, mutta hiomisellekin löytyy sijaa.

”Wedget olisi voineet olla lähempänä ja pari puttia upota. Bogit pois tavoitteena! Mutta perusrutiinilla ja -treeneillä tästä mennään, sillä pitkä kisa on vielä edessä.”

Pelaajat koittivat viilentää itseään suojautumalla sateenvarjoin ja käyttäen jääpusseja. Lehtikuva/Vesa Moilanen

Useilla pelaajilla oli tänään sateenvarjot esillä, mutta sateen sijaan paahtavalta auringolta suojautuakseen. Lämpötila nousi selvästi puolen päivän jälkeen, ja Castren myönsi sen vaikeuttaneen keskittymistäkin. Vettä ja jäätä on tarjolla jokaisen väylän alussa, ja jääpussit olivat kierroksella käytössä myös suomalaisilla. Kuuma ja kostea olosuhde pakottavat myös keskittymään normaalia enemmän nesteytykseen ja palautumiseen.

”Normaalisti olen saunassa vartin, nyt oli sellainen viiden tunnin sauna. Olen pelannut ennenkin vastaavissa olosuhteissa, mutta koronan takia kaukomaan kisoissa on ollut taukoa, joten kai sitä on ehtinyt unohtaa”, Sanna Nuutinen summasi.

Kärkipaikan otti haltuun Madelene Sagström (SWE) tuloksella -5. Lyönnin päässä ovat maailmanlistan ykkönen Nelly Korda (USA) ja Aditi Ashok (IND). Castrenin kanssa neljättä sijaa jakaa Jin Young Ko (KOR) ja Carlota Ciganda (ESP).

Torstaina suomalaisten lähtöajat ovat Matilda Castrenilla klo 3.47 ja Sanna Nuutisella klo 4.47.

Lähtöajat ja tulosseuranta TÄSTÄ.