SUOMEN
GOLFLIITTO

TEAM FINLAND -VALMENNUSRYHMÄT

  • Olympiaryhmä

valitaan projektiluontoisesti Olympiarankingin voimassaoloaikana. Valituilla urheilijoilla on realistiset edellytykset saavuttaa paikka seuraaviin olympiakisoihin. Toiminta Olympiaranking –jakson aikana koostuu valmennusleireistä, ohjatuista harjoituksista ja henkilökohtaisten prosessien tukemisesta.

  • Pro-ryhmä

Valinnat tehdään, kun kiertueiden pelioikeudet varmistuvat. Koostuu pelaajista, joilla on joko pelioikeus jollekin kansainväliselle kiertueelle, tai he ovat juuri siirtyneet/siirtymässä amatöörien liittovalmennusryhmistä ammattilaiseksi. Ryhmä on tarkoitettu pääasiassa nuorille (alle 30-vuotiaille) ammattilaisille, kuitenkin enintään 5 vuodeksi. Myös tulorajat on mahdollista asettaa. Pelaajia tuetaan henkilökohtaisissa prosesseissa ja heille tarjotaan Team Finland -asiantuntijapalveluita.

  • Miesten ja naisten liittovalmennusryhmät

Valinnat vuosittain syyskuun loppuun mennessä. Pelaajat tavoittelevat menestystä ja etenemistä kansainvälisellä tasolla kohti maailman TOP50. Osalla on tavoitteena ammattilaisgolf lyhyellä aikavälillä ja osa valitsee reitin yliopistogolfin kautta. Pelaajat osallistuvat kansainvälisiin kilpailuihin ja mittaavat tasoaan myös ammattilaiskentillä. Ryhmä on tarkoitettu maamme parhaille alle 25-vuotiaille amatööreille, jotka tavoittelevat ammattilaisuraa.

  • Poikien ja tyttöjen liittovalmennusryhmät

Valinnat vuosittain syyskuun loppuun mennessä. Urheilijat opettelevat elämään huippu-urheilijan arkea ja hakevat kokemusta kansainvälisestä kilpagolfista sekä sen vaatimuksista. Kilpailutuki myönnetään henkilökohtaisen tason ja valmennusprosessin mukaan. Ryhmä on tarkoitettu maamme parhaille alle 18-vuotiaille amatööreille, joiden tavoitteena on kansainvälinen kilpagolf.

  • Alueelliset akatemiaryhmät

Valinnat vuosittain syyskuun loppuun mennessä. Toimivat seitsemällä alueella ympäri Suomea. Toiminnassa keskitytään urheilijan elämän perusasioihin ja tutustutaan kansainvälisen kilpagolfin vaatimustasoon. Ryhmät on tarkoitettu alueiden parhaille 10-16 vuotiaille kilpapelaajille.

TEAM FINLAND 2020   

Olympiaryhmä

Korhonen Mikko
Koivu Kim                          
Pulkkanen Tapio                
Välimäki Sami              
Komulainen Noora            
Castrén Matilda                         
Nuutinen Sanna                    
Blomqvist-Kakko Minea        
Wikström Ursula

Pro-ryhmä

Lindell Oliver               
Hietala Alex          
Honkala Matias                
Koivisto Tiia                 

Miehet – amatöörit

Mähönen Veeti                
Haavisto Elias            
Tuusa Saku                 

Naiset – amatöörit

Tukiainen Emilia       
Riihijärvi Kiira            
Junkkari Krista            
Barrett Daniella          
Danielsson Erika              

Pojat

Siltala Sakke
Mäki-Petäjä Niilo
Saareks Jesse
Roth Anton

Tytöt

Rissanen Aada  
Huhtala Ada            

Kaikki ryhmät löydät täältä.

Lisätietoja Team Finland -toiminnasta:

Valmennuskoordinaattori Eero Kangasniemi +358 40 761 3352 / eero.kangasniemi@golf.fi