SUOMEN
GOLFLIITTO

Miksi Team Finland toiminnot keskeytetään toukokuun 2020 loppuun saakka?

Laajenevan koronavirusepidemian vuoksi Golfliitto kantaa huolta golfareiden ja kaikkien ihmisten terveydestä ja hyvinvoinnista ja tässä tarkoituksessa Golfliitto noudattaa tarkoin viranomaisten, THL:n ja muiden vastuutahojen antamia määräyksiä ja ohjeita. Ohjeistuksen mukaan kaikkea ei-välttämätöntä liikkumista ja kokoontumista on vältettävä. Tiimimäisessä ryhmävalmennus- ja harjoittelutoiminnassa on selkeä kohonnut riski mahdollisen tartunnan leviämisestä. Lisäksi matkustamiseen, varsinkin julkisilla liikennevälineillä liittyy riski altistumisesta.

Koronavirusepidemian leviämisen ja viranomaisten päätösten johdosta Suomen Golfliitto on tehnyt omaa toimintaansa koskevia päätöksiä. Suosittelemme seuraamaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL), viranomaisten, lentoyhtiöiden ja matkanjärjestäjien viestintää ja ohjeistusta. Suosittelemme noudattamaan em. tahojen ohjeistusta ja päätöksiä.

Golfliiton tiedote 13.3.2020 

Järjestääkö Golfliitto suunniteltuja kilpailu-, harjoitus- tai leirimatkoja kevään 2020 aikana?

Ei. Golfliiton kaikki maajoukkuetoiminta on keskeytetty toukokuun 2020 loppuun asti. Golfliiton valmentajat eivät lähde kilpailu- tai harjoitusmatkoille eikä leireille tänä aikana. Tämä tarkoittaa, että kaikki Team Finland toiminnan alle kuuluvat treenipäivät, harjoitusleirit ja kisamatkat on peruttu toukokuun loppuun saakka.

Voiko urheilija lähteä kansainvälisiin kilpailuihin ennen toukokuun 2020 loppua?

Golfliitto suosittelee pelaajien noudattavan ulkoministeriön ja THL:n ohjeistusta matkustamisen minimoinnista. Jos pelaaja kuitenkin päättää lähteä matkalle, hän tekee sen täysin omalla vastuulla ja on velvollinen tekemään kaikki matkaan liittyvät järjestelyt itse.

Onko Team Finland ryhmillä mitään toimintaa toukokuun 2020 loppuun mennessä?

Teemme parhaillaan suunnitelmaa, miten pystymme tukemaan urheilijoiden kehitystä tauon aikana. Tulemme olemaan urheilijoihin yhteydessä mahdollisimman nopeasti.

Jatkuuko Urheilulukioiden valmennusryhmien toiminta koronaviruksen aiheuttaman tauon aikana?

Urheilulukioiden valmennusryhmät ovat koulujen vastuulla. Koululaitokset tiedottavat omien valmennusryhmiensä toiminnasta. Lisätietoja saat valmennusryhmän vastuuvalmentajalta.

Siirretäänkö nyt peruuntuvat Team Finlandin harjoituspäivät ja -leirit pidettäväksi myöhemmin?

Peruuntuvat harjoituspäivät ja -leirit pyritään siirtämään järjestettäväksi myöhemmin sopimuskauden aikana. Tiedotamme uusista päivämääristä myöhemmin.

Tuleeko urheilijan maksaa Team Finland toiminnan maksuja koronaviruksen aiheuttaman tauon aikana?

Ei. Laskutus on keskeytetty huhtikuun alusta lähtien. Laskutukseen liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä valmennuskoordinaattoriin.

Tuleeko Team Finland toiminnassa mukana olevien urheilijoiden palauttaa kuukausittaista harjoittelun seurantaa ja tilastointia koronaviruksen aiheuttaman tauon aikana?

Kyllä. Harjoittelua pystyy ja tulee jatkaa ryhmäharjoitusten keskeytyksestä huolimatta. Jos tarvitset apua tulevien kuukausien harjoittelusi suunnitteluun, voit olla suoraan yhteydessä Team Finland valmennustiimin asiantuntijoihin.

Mistä löydän tietoa kansainvälisistä kilpailuista, onko niiden ajankohtia siirretty tai onko kisoja kokonaan peruttu?

EGA julkaisee omilla sivuillaan uutisia asiaan liittyen. Myös R&A päivittää tietoja omista kilpailuistaan nettisivuilleen.

EGA
R&A 

Jos et löytänyt vastausta kysymykseesi, voit lähettää sen sähköpostilla osoitteeseen eero.kangasniemi@golf.fi