SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Team Finlandin kärkiamatöörit laajalla rintamalla mukana Messilässä

Kilpagolf4. Kesäkuuta 2019

Mukana ovat muun muassa Krista Junkkari ja Junior Solheim Cup paikkaa tavoitteleva Kerttu Hiltunen.

Naisten Euroopan haastajakiertueen LET Access Tourin Suomen osakilpailua isännöi nyt toista kertaa peräkkäin Messilä Golf.

Kilpailuun osallistuu suomalaisten naisammattilaisten parhaimmisto – voittoa tavoittelevat viime vuonna uusinnassakin pelanneet Ursula Wikström ja Sanna Nuutinen sekä tasaista alkukautta Ladies European Tourilla pelaava Noora Komulainen. Ammattilaisten ohella kilpailussa pelaa laaja joukko suomalaisia kärkiamatöörejä. Heistä yksi on viikonloppuna ylioppilaaksi valmistunut Team Finlandin Krista Junkkari.

Junkkari on pelannut alkukaudella muutamia ulkomaan kisoja Espanjassa ja Saksassa. Kotimaan kauden avauksesta Nordcenterin Finnish Tourilta tarttui mukaan kolmossija.

Talvi- ja kevätkauden harjoittelussa Junkkari ja hänen pitkäaikainen valmentajansa Tommi Henttu ovat keskittyneet erityisesti rautapeliin ja pelitaktiikan kehittämiseen.

”Ensimmäisissä kisoissa oli hyvä nähdä, että ne asiat mihin olimme keskittyneet, olivat myös parantuneet”, totesi Junkkari.

Kauden 2019 suhteen Junkkarin tavoitteena on yleisesti nostaa tulostasoa ja saada ulosmitattua omia taitoja aiempaa paremmin. Sijoitukset ja kierrostulokset kohenevat Junkkarin mukaan omaan tekemiseen keskittymisen kautta:

”Tavoitteet on asetettu ennemminkin itseni kehittämisen kautta, ei niinkään toisiin verraten”, Junkkari valottaa.

Messilän ammattilaiskisaan Junkkari lähtee odottavaisin mielin.

”Ammattilaisilla tekeminen on kaikin puolin ammattimaista. Haluaisin päästä pelaamaan kokeneiden ammattilaisten kanssa ja seurata esimerkiksi, miten he suhtautuvat kentällä epäonnistumisiin.”

Viime kesänä voiton Viaplay Ladies Finnish Openissa vienyt Ruotsin Julia Engström kehui tuolloin Messilän kentän monipuolisuutta.

”Messilä Golfin kenttä testaa erittäin monipuolisesti lyöntivalikoimaa”, totesi Engström tuolloin voiton ratkettua uusinnassa. Pelaajat kehuivatkin erityisesti kentän lay-outia.

Millaisia havaintoja Messilän kilpailuareenasta on tehnyt pitkälyöntisenä pelaajana tunnettu Junkkari?

”Tykkään kentistä, joilla on selkeitä hyökkäysväyliä ttai sitten selvä turvallinen puoli. Taktikointi on tärkeää Messilässä.”

Väylän turvallisella puolella Junkkari viittaa pelitaktiikkaansa, jossa väylältä valitaan puoli, johon hieman epäonnistunut lyönti mieluummin päätyy. Tuolta puolelta väylää on yleensä mahdollisuus jatkaa peliä sujuvammin.

Junkkarin ohella Messilässä mukana suomalaisista kärkiamatööriestä on myös Kerttu Hiltunen, joka tavoittelee paikkaa kansainvälisestikin arvostetun Junior Solheim Cupin Euroopan joukkueessa. Hiltunen on alkukaudesta ehtinyt jo tutustua LET Access Tourin maailmaan osallistumalla Evian Resort Golf Clubilla toukokuun lopulla pelattuun Jabra Ladies Openiin. Tuolloin hän jäi kovatasoisessa kisassa kolmen lyönnin päähän cut-rajasta ja tavoittelee epäilemättä parannusta tulokseensa Messilässä.

Yhteensä kilpailuun on ilmoittautunut 37 suomalaista pelaajaa. Kilpailun osallistujalista ja tulokset löytyvät täältä: Viaplay Ladies Finnish Open

Viaplay Ladies Finnish Open pelataan Messilä Golfissa torstaista lauantaihin 6.–8. kesäkuuta. Yleisöllä on kilpailuun vapaa pääsy.