SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Suomen tytöillä hyvä avaus EM-kisoissa – Pojat vahvassa vireessä Espanjassa

Kilpagolf11. Heinäkuuta 2017

Suomi on poikien EM-kilpailussa kiinni kaavion ykköskoriin ja mahdollisiin mitalipeleihin vaadittavassa kahdeksannessa paikassa. Tytöillä eroa kahdeksanteen sijaan on vain neljä lyöntiä.

Golfin tyttöjen (U18) EM-kilpailut käynnistyivät tänään Lohjalla St. Laurence Golfissa. Suomen tulos avauspäivänä oli +15.

Suomi jakaa ensimmäisen päivän jälkeen kilpailussa sijaa 13. Kahdeksan parasta joukkuetta etenee lyöntipelivaiheen jälkeen reikäpelivaiheessa ykköskoriin, ja Euroopan mestaruus ratkaistaan näiden maiden kesken.

Suomella on eroa kahdeksantena olevaan Saksaan neljä lyöntiä. Kilpailua johtaa Ruotsi tuloksella -7. Päivän parhaasta tuloksesta Kalkki–Petteri-kentällä vastasi Englannin Hollie Muse (-5). Englanti on kilpailussa toisena tuloksella -4.

”Päivään pitää olla ihan tyytyväinen. Tulos oli sen suuntainen, mitä odotettiinkin. Joukkue teki kuitenkin yhteensä kuusi tuplabogia ja se on vähän liikaa”, valmentaja Mikael Mustonen sanoi.

”Huomenna on lähdettävä pelaamaan hitusen tarkempaa peliä ja pidettävä tuplat poissa kortista. Sillä reseptillä tulosta saadaan kiristettyä vielä pykälää paremmaksi”, Mustonen jatkoi.

Suomalaisista parhaiten onnistui tiistaina Anna Backman, joka teki tuloksen par.

”Melkoista taistelua oli tänään varsinkin takalenkillä. Siihen taisteluun olen ihan tyytyväinen, mutta alle parin tämä olisi pitänyt pelata. En osaa olla siksi kokonaisuuteen tyytyväinen”, Backman kertoi.

Matilda Svahn teki tiistaina hyvän tuloksen, 73/+1.

”Kyllä tämä ainakin taistelutahdon herättää. Huomenna pitää kaikkien yltää parhaimpaansa”, Elina Saksa (+3) kommentoi.

Suomalaisilla oli tiistaina Lohjalla hieman onneakin matkassa, sillä he ehtivät kiertää oman kierroksensa ennen kuin sade yltyi kovaksi. Viimeisissä ryhmissä pelanneet kilpailijat joutuivat saattamaan oman urakkansa päätökseen varsin haastavassa kelissä.

”Kenttä on hienossa kunnossa. Viheriöt olivat erittäin hyvät ja aika kovat. Raffi on ajettu melko lyhyeksi, mutta se on yllättävän tahmeaa, ja pallo täytyy pitää väylällä. Selkeitä hyökkäyspaikkoja ovat väylät kuusi ja 11. Seiska ja kasi puolestaan ovat sellaisia, jotka on syytä pelata vähän varovaisemmin”, Daniella Barrett luonnehti.

Suomalaisten tulokset tiistaina:

Anna Backman 72/ par, Matilda Svahn 73/ +1, Elina Saksa 75/ +3, Daniella Barrett 76/ +4, Erika Danielsson 79/ +7 ja Kerttu Hiltunen 81/ +9.
Kuusihenkisen joukkueen tuloksessa huomioidaan viisi parasta tulosta.

Pojat aloittivat vahvasti Espanjassa

Golfin joukkuekilpailuiden Euroopan mestaruuksista pelataan kuluvalla viikolla myös naisten, miesten ja poikien (U18) sarjoissa.

Suomalaisittain parhaan alun kilpailulle saivat pojat, jotka jakavat ensimmäisen pelipäivän jälkeen kahdeksatta sijaa Espanjan La Mangassa pelattavassa kilpailussa.

Suomi teki tiistaina tuloksen +10. Samassa tuloksessa ovat myös Irlanti ja Hollanti. Kilpailua johtaa Espanja tuloksella -9.

Joukkueen kantava voima oli ensimmäisenä pelipäivänä tuloksen 70/-3 tehnyt Matias Honkala. Honkalan tulos oli päivän viidenneksi paras. Myös Sakke Siltala 75/+2 onnistui tiistaina hyvin.

Naisilla paljon kirittävää

Suomen naiset joutuvat lähtemään Portugalin Montadossa pelattavan kilpailun toiseen päivään pitkältä takaa-ajomatkalta. Avauspäivän tulos +13 on 10 lyöntiä huonompi kuin kahdeksannen sijan jakavien Belgian, Tanskan ja Sveitsin.

Suomalaisista parhaan vireen löysi Petra Salko 70/ -2. Myös Kiira Riihijärvi selvitti kierroksensa parissa (70).

Myös naisten kilpailussa kärjessä on ensimmäisen pelipäivän jälkeen Ruotsi (-10).

Suomen miehet pelaavat 2. divisioonassa. Kilpailu käynnistyy huomenna keskiviikkona.