SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Suomen miehet ja naiset kahdeksan parhaan joukkoon EM-kisoissa

Kilpagolf11. Heinäkuuta 2018

Puolivälierävastustajana molemmilla Ruotsi, juniorijoukkueet hyytyivät

Amatöörien EM-joukkuekisoissa naiset kirivät upeasti kuudensiksi ja mitalijahtiin tuloksella -10. Joukkueen runkopelaajaksi nousi eiliseen tapaan Kiira Riihijärvi, jonka kierrokset 66-68/-10 oikeuttivat henkilökohtaisissa tuloksissa jaetuksi kolmanneksi. Hyvää tulitukea antoivat tänään myös Karina Kukkonen ja Daniella Barrett 69 lyönnin tuloksillaan. Ranska pelasi lyöntipelikarsinnassa omille kymmenluvuilleen tuloksella -29.

”Huippupäivä kaikilla mittareilla! Jokainen pelaaja hoiti ruutunsa. Aamusta heti hyvä lähtö porteista ja tekeminen oli rentoa”, Pasi Purhonen tiivistää.

”Joukkuehenki on loistavaa, aamun pelaajat menivät iltapäiväksi caddie-hommiin ja se auttoi positiivisesti tiukoissa paikoissa.”

Huomenna alkavat reikäpelit, ja Suomen naisia puolivälierässä vastaan asettuu kova naapurimaa Ruotsi.

”Jokaisesta pisteestä tulee kovat pelit, mutta tässä joukkueessa on sisua ja taistelutahtoa”, Purhonen päättää.

Miehet saivat jännittää sijoitustaan loppumetreille asti, napaten lipun mitaliotteluihin vain lyönnin erolla Irlantiin yhteistuloksella -2. Matias Honkala oli tänään joukkueen ainoa parin alittaja kierroksella 71. Santeri Lehesmaan 7372, tärkeät birdiet loppuun auttoivat puristamaan tarvittavan eron.

”Tänään ei ollut paras päivä, mutta luonnollisesti tyytyväisiä että riitti ykkösflightiin”, Mikael Mustonen kommentoi.

Naisten tapaan Suomen miehiä vastaan asettuu puolivälierässä Ruotsi. Lyöntipelikarsinnan voittanut naapurimaa lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta reikäpeleissä voi tunnetusti käydä mitä tahansa.

”Joukkue on huomenna valmis hyvään matsiin, ja meillä täydet mahdollisuudet voittoon. Täytyy pelata jatkossakin fiksua, hyvää peliä.”

Saku Tuusa oli poikien kärkipelaaja.

Junioreiden hyvä alkupäivä hyytyi 

Ensikertalaisia täynnä olevat juniorimaajoukkueet hyytyivät mitalipelien ulkopuolelle. Poikien joukkue sai loistoalun, kun Saku Tuusa löi heti aamusta tauluun 68 lyöntiä. Seuraavaksi paras tulos oli Sakke Siltalan 73, mutta kolme yli 80 kierrosta romahduttivat poikien joukkueen viimeiselle sijalle 16 yhteistuloksella +29. Lyöntipelikarsinnan voiton vei ylivoimaisesti Espanja tuloksella -16.

Kakkosflightin reikäpeleissä huomenna vastaan asettuu Italia.

”Italia on kova joukkue. Annetana kaikkemme ja ollaan muutamilla väylillä alkuviikkoa aggressiivisempia avauslyönneissä”, kertoo valmentaja Juha Skyttä.

Tyttöjen joukkue olisi tarvinnut loistopäivän noustakseen ykkösflightiin. Pientä parannusta kokonaistulokseen tulikin, mutta ei lähellekään tarpeeksi. Yhteistuloksella +54 tytöt päätyivät sijalle 14. Joukkueen parhaaksi nousi Erika Danielsson tuloksilla 75-74, mutta huippukierrokset jäivät uupumaan kaikilta. Lyöntipelikarsinnan voitto meni Italiaan, joka oli ainoa parin alittanut joukkue.

Kakkosflightin reikäpeleissä vastaan tulee Ranska.

”Ranska on hyvä vastus meille. Reikäpeleissä kaikki on mahdollista. Huomisesta tulee hauska päivä,” päävalmentaja Fredrik Jendelid kommentoi.

”Kaikkiaan Suomen joukkueet pärjäsivät hieman paremmin kuin tilastot ennustivat. Upeaa että naiset ja miehet pääsivät ykkösflightiin, nyt on latu auki vaikka loppuun asti.”

Suomen joukkueiden tulokset:

EM-joukkue naiset, lyöntipelikarsinnan 6.

Anna Backman, 72-73
Kiira Riihijärvi, 66-68
Emilia Tukiainen, 71-71
Karina Kukkonen, 77-69
Petra Salko, 74-74
Daniella Barrett, 79-69

Valmentaja Pasi Purhonen

EM-joukkue miehet, lyöntipelikarsinnan 8.

Sami Välimäki, 72-77
Matias Honkala, 68-71
Veeti Mähönen, 70-72
Jonatan Jolkkonen, 75-76
Santeri Lehesmaa, 73-72
Aleksi Myllymäki, 71-73

Valmentajat Mikael Mustonen ja Matti Lindholm

EM-joukkue tytöt, lyöntipelikarsinnan 14.

Elina Saksa, 73-78
Krista Junkkari, 78-79
Erika Danielsson, 75-74
Kerttu Hiltunen, 82-74
Emilia Torvinen, 82-79
Aada Rissanen, 84-82

Valmentaja Fredrik Jendelid

EM-joukkue pojat, lyöntipelikarsinnan 16.

Eemil Alajärvi, 75-76
Markus Luoma, 72-83
Saku Tuusa, 72-68
Sakke Siltala, 75-73
Oscar Darlington, 80-81
Jaapo Jämsä, 77-80

Valmentaja Juha Skyttä