SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Suomella heikko päivä MM-kisoissa

Kilpagolf23. Syyskuuta 2016

Suomen miehet eivät saaneet peliään rullaamaan missään vaiheessa ja tippuivat torstaina 15 sijaa. Kisan kärkeen nousi Australia.

Ensimmäisen pelipäivän jälkeen melko hyvissä asemissa ollut Suomen miesten joukkue tippui tulosluettelossa 15 pykälää sijalle 37 toisen kierroksen jälkeen.

Suomi kiersi torstaina kentistä tulosten valossa helpompaa Iberostar Playa Paraisoa, mutta joutui tyytymään joukkuetulokseen +7. Suomen tulos kahden kierroksen jälkeen on +6.

Suomen tulokseen huomioitiin perjantaina tuloksen +2 (74) tehnyt Juuso Kahlos ja tuloksen +5 (77) tehnyt Kim Koivu. Ilari Saulo teki Koivun tapaan tuloksen 77.

”Vaikea päivä. Peli ei missään vaiheessa lähtenyt rullaamaan. Päivän ensimmäinen lyönti päätyi pelaamattomaan paikkaan ja vaikka miehet taistelivat tilanteen hyvin, oli tulos huono. Pallonlyöminen ei ollut sillä tasolla, että olisimme pystyneet tekemään tulosta”, päävalmentaja Staffan Johnasson sanoi.

”Tämä on tietenkin iso pettymys. Vaikka kaikki tietävät, että tämä on kova turnaus ja vaikeilla kentillä, meidän pitäisi pystyä parempaan suoritukseen”, Johansson jatkoi.

Kisan kärkeen nousi Mayakoballa tuloksen -10 pelannut Australia. Sen yhteisulos -19 on jo kahdeksan lyöntiä parempi kuin ennakkosuosikki Yhdysvaltojen.

Kolmantena on Sveitsi (-10), neljäntenä Puola (-9) ja viidentenä kisaa avauspäivän jälkeen johtanut Skotlanti (8).

Henkilökohtaisessa kilpailussa kärkikaksikko on Australian Davis Cameron (-10) ja Harrison Endycott (-9). Kolmantena on Puolan Adrian Meronk (-8).

Kärkikymmeniköstä löytyvät Erkko Trophyssakin viime vuosina esiintyneet Sveitsin Jeremy Freiburghaus (-7) ja Italian Stefano Mazzoli (-5).