SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

St. Laurence Golf tyttöjen EM-joukkuekisojen näyttämönä 11.–15. heinäkuuta

Kilpagolf15. Kesäkuuta 2017

Suomen joukkueen valinnat julkistetaan juhannusviikon sunnuntaina.

Eurooppalaisen naisgolfin tulevaisuus kokoontuu Lohjalle heinäkuun toisella viikolla, kun St. Laurence Golfin kentällä ratkotaan alle 18-vuotiaiden tyttöjen Euroopan mestaruus. Kyseessä on joukkuekilpailu, johon 19 Euroopan johtavaa golfmaata lähettää kukin kuusihenkisen edustusjoukkueensa. Hallitseva mestari on Italia.

Maanosan mestaruus ratkotaan St. Laurence Golfin Kalkki-Petteri-kentällä. Kilpailun kaksi ensimmäistä kierrosta pelataan lyöntipelimuotoisena karsintana, jonka tulosten perusteella joukkueet sijoitetaan kolmeen eri lohkoon.

Kolme seuraavaa kierrosta on cup-muotoinen reikäpelisarja, jossa voittajat etenevät lauantaina 15.7. pelattavaan finaaliin. Kilpailuissa pelataan myös muista sijoituksista loppuun asti, joten jokainen kilpailupäivä on merkityksellinen kaikille joukkueille.

Suomen joukkue lähtee kilpailuun positiivisin mielin. Joukkue on nälkäinen ja potentiaalinen, hyvät menestysmahdollisuudet ovat olemassa. Lopulliset joukkuevalinnat tehdään 25. kesäkuuta, on kuitenkin oletettavaa, että useimmat joukkueeseen valittavat ovat antaneet aikaisempia näyttöjä kansainvälisissä peleissä.

Etukäteen vahvoilla valinnoissa ovat viime kauden kärkinimet Kanava Golfin Anna Backman, Aura Golfin kaksikko Daniella Barrett ja Elina Saksa. Nuorempaa ehdokaskaartia edustavat Harjattulan Katri Bakker ja Linna Golfin Kerttu Hiltunen ovat myös antaneet vahvoja näyttöjä. Kauden yllätysnimenä maajoukkueringin ulkopuolelta on noussut nuorten rankingin kärkeen Erika Danielsson Sarfvikista. Valintaprosessissa varteenotettavia ehdokkaita löytyy 8–10.

Kilpailun vastuullinen järjestäjä, Suomen Golfliitto, on kokenut arvokilpailujen organisoija. Valmistelutyöt St. Laurence Golfin paikallisorganisaation kanssa ovat sujuneet hyvin ja aikataulujen mukaisesti. Kilpailukenttää viritetään viimeisen kuukauden aikana kisakuntoon. Muutama osallistujamaa on jo käynyt tutustumassa olosuhteisiin ennakkoon. Kaikkien osallistujien osalta voimaan astuu 15 päivän mittainen harjoituskielto juhannuksen jälkeen.