SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

St Andrews Trophy käynnistyy Vanajanlinnassa

Kilpagolf25. Heinäkuuta 2018

Suomalaiskaksikko Välimäki ja Honkala saavat kunnian avata kilpailun torstaiaamuna 8.00.

St Andrews Trophy, Manner-Euroopan ja Britteinsaarten välinen amatöörimiesten reikäpeliottelu, pelataan Linna Golfissa, Hämeenlinnassa 26.–27. heinäkuuta. Kilpailu pelataan Suomessa ensimmäistä kertaa.

Manner-Euroopan joukkueessa pelaa kaksi suomalaista huippuamatööriä ja tuoretta EM-kultamitalistia, Matias Honkala ja Sami Välimäki.

Molemmat suomalaiset ovat loistavassa pelivireessä, ja vajaan kahden viikon takainen historiallinen EM-joukkuekulta on vahvistanut itseluottamusta. EM-finaalissa kaatuneesta Englannista kaikki joukkueen kuusi pelaajaa ovat Britteinsaarten joukkueessa, ja janoavat varmasti revanssia.

”Kotimaisemissa on aina siistiä pelata, tiedän että tulee kavereita ja tuttuja katsomaan. Oma pelivire on hyvä, lisäksi minulla on luottocaddie auttamassa griinien lukemisessa”, Sami Välimäki kommentoi.

”Mahtava fiilis näin kotikisassa, pelikin tuntuu sujuvan. Voittava fiilis!” Matias Honkala komppaa.

Kilpailua miehet eivät pidä verisenä, mutta halu voittaa on luonnollisesti kova molemmilla joukkueilla.

”Tällaiset edustuskisat ovat hauskoja bonustapahtuma valituille. Maaliskuisessa Michael Bonallack Trophyssa tunnelma kyllä kiristyi loppuratkaisun lähestyessä”, Välimäki kertoo.

Joukkuehenkeä molemmat pitävät hyvänä, ja suurin osa pelaajista oli jo tuttuja ennestään kansainvälisiltä amatöörikentiltä. Honkala on ehtinyt opettaa suomeakin joukkuetovereilleen.

”Italialaiset ovat kovia sanomaan ’kiitos’ joka välissä”, Honkala nauraa.

Kapteenit odottavat tasaista ottelua

Manner-Euroopan kapteeni Yves Hofstetter ja Britteinsaarten kapteeni Craig Watson odottavat kamppailusta tasaista vääntöä.

Historia on Britteinsaarten puolella, sillä joukkue on voittanut 25 ottelua 31:sta. Viime vuosina trendi on kuitenkin kääntynyt – Manner-Eurooppa voitti 2010 ja 2012, ja viimeksi vuonna 2016 ottelu tasattiin. Pelaajien maailmanlistan sijoitusten keskiarvoa vertaamalla Eurooppa olisi tänä vuonna vahvempi (60 vs 109).

Suomea ja Linna Golfia molemmat joukkueet kehuvat kilpaa, sekä kenttä että olosuhteet ovat kisan arvoisessa priimakunnossa.

Välimäki ja Honkala saavat kunnian avata kilpailun torstaiaamuna 8.00. Suomalaisparin foursome-vastustajaksi asettuvat Robin Dawson ja John Murphy. Iltapäivän kierrokset jatkuvat kello 12.45.

Kaksipäiväisessä kilpailussa 9-henkiset joukkueet pelaavat kumpanakin pelipäivänä aamulla pareittain foursome- ja iltapäivällä henkilökohtaiset single-reikäpeliottelut.

Kilpailun urheilullinen taso on kovaa luokkaa, ja kentällä on mahdollisuus nähdä tulevaisuuden huippunimiä.

Suomalaiselle golfyleisölle hieman tuntemattomalla tapahtumalla on kansainvälisesti pitkät ja vahvat perinteet. Kilpailuissa on esiintynyt monia tämän päivän huippupelaajia – Rory McIlroy, Sergio Garcia ja Luke Donald. Suomesta mukana on aiemmin nähty mm. Mikko Ilonen, Mikko Korhonen, Antti Ahokas ja viimeisimmin Tapio Pulkkanen.

Golf on luonnollisesti parasta paikan päällä, mutta tuloksia ja lähtöaikoja voi seurata myös livescoresta täältä. Torstaina Golfliitto tarjoaa kisan yhteydessä EM-kultamitalikahvit Linna Golfin klubilla klo 11-14, katsojat ovat tervetulleita!

Manner-Euroopan joukkue:

Matias Honkala, FIN WAGR 84.
Sami Välimäki, FIN WAGR 24.
Edgar Catherine, FRA WAGR 60.
Frédéric Lacroix, FRA WAGR 54.
Lorenzo Filippo Scalice, ITA WAGR 26.
Angel Hidalgo Portillo, ESP WAGR 19.
Marc Hammer, GER WAGR 91.
Stefano Mazzoli, ITA WAGR 171.
Fredrik Nilehn, SWE WAGR 11.

Kapteeni: Yves Hofstetter, SUI

Britteinsaarten joukkue:

Todd Clements, ENG WAGR 15.
Robin Dawson, IRL WAGR 10.
David Hague, ENG WAGR 85.
Matthew Jordan, ENG WAGR 5.
John Murphy, IRL WAGR 411.
Gian-Marco Petrozzi, ENG WAGR 37.
Nick Poppleton, ENG WAGR 211.
Conor Purcell, IRL WAGR 232.
Mitch Waite, ENG WAGR 208.

Kapteeni: Craig Watson, SCO