SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

SM-kisoissa Vaasassa birdiejuhlat

Kilpagolf18. Heinäkuuta 2019

Lyöntipelin SM-kilpailut Vaasassa ovat edenneet puoliväliin. Olosuhteet ovat olleet otolliset, ja tulostaso on erittäin kova. Torstaina ihannetuloksen alitti miehissä 30 pelaajaa ja naisissa kuusi. Kahdelle jatkokierrokselle eteni naisissa 18 ja miehissä 48 pelaajaa.

Naisten sarjassa kärkeen nousi Elina Saksa kierroksin 71-68 (-5). Tasaisen hyvin pelannut turkulainen oli tyytyväinen päiväänsä.

”Paranee koko ajan, jatkossa vielä lisää kaasua. Paljon birdieitä on tarjolla, pitää vaan pystyä tarttumaan niihin. En saanut helpommalla etuysillä vielä oikein putteja uppoamaan tänään.”

19-vuotias Aura Golfin kasvatti on junioreissa voittanut kasan SM-mitaleja, mutta tähtäimessä on luonnollisesti nyt naisten mestaruus ennen kuin elokuussa suuntana on collegeuran avaus University of Nevada Las Vegasissa.

”Tänne tultiin voittamaan”, Saksa hymyilee määrätietoisesti.

Päivän parhaasta tuloksesta 66/-6 vastasi Krista Junkkari, joka nousi lyönnin päähän kärjestä. Pitkälyöntisen Junkkarin kierrokseen sisältyi seitsemän birdietä ja yksi bogi. Toista sijaa jakaa myös Oona Vartiainen.

Naisten cut oli +9.

Rasmus Karlsson on tehnyt tasaisen hyvää tulosta.

Miehissä piikkipaikkaa jakavat amatöörit Rasmus Karlsson ja Eemil Alajärvi tuloksella -10.

”Tosi stediä tekemistä, etenkin tiiltä. Palloa vaan griiniä kohti ja muutama putti on uponnut. On putteja jäänyt uloskin, joten nälkäisenä lähden huomiseen”, Karlsson summasi kahta ensimmäistä päivää.

Parhaaksi aseekseen hän nostaa pitkät avaukset väylälle, josta on päässyt rakentamaan peliä. Karlsson johtaa myös Finnish Amateur Rankingia.

”Suomenmestaruus on tietty mielessä ja yksi kesän tavoitteistani, mutta mennään lyönti kerrallaan omaa golfia pelaten niin sitten nähdään mihin päästään.”

Kesän kisakalenterissa on vielä mahdollisesti Vierumäen Challenge Tour ja Erkko Trophy ennen paluuta college golfin pariin South Alabamaan.

Jolkkonen pelasi itsensä mitalitaistoon virheettömällä tuloksella 63.

Päivän kovimmasta tuloksesta vastasi Jonatan Jolkkonen, joka pelasi 63/-9 virheettömästi ilman bogeja. Huippukierroksella Jolkkonen harppasi kympin joukkoon yhteistuloksella -5.

Birdiejuhlien lisäksi nähtiin myös peräti kaksi hole-in-onea, kun viime vuoden voittaja Alex Hietala (-4) löi yhdellä reikään 12. väylällä ja Oskari Nikku 17.väylällä.

Oskar Osalan kilpailu päättyi kahteen kierrokseen tuloksin 78-79/+15. Miesten cut-rajaksi muodostui +3.

Oskar Osala pelasi ensimmäisissä SM-kisoissaan kotikentällään Vaasassa.

Perjantaina ja lauantaina Vaasa Golfin kentällä kisaavat omissa mestaruuskisoissaan myös E-Tourin kymmenen pelaajaa. Petri Takkunen yrittää puolustaa viime vuotista mestaruuttaan.

Lähdöt alkaen klo 8, yleisöllä on vapaa pääsy.