SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Sami Välimäki ja Aleksi Myllymäki ammattilaisiksi

Kilpagolf18. Tammikuuta 2019

Nokia River Golfin miehet ovat EM-kultajoukkueen ensimmäiset ammattilaiset

Miesten maajoukkueen runkopelaajat ja viime kesän EM-kultamitalistit Sami Välimäki ja Aleksi Myllymäki ovat siirtyneet ammattilaisiksi. Molemmat on valittu Team Finlandin Pro-ryhmään.

Välimäki, 20, oli siirtyessään maailman amatöörirankingin 10. sijalla – korkeimmalle yltänyt suomalainen koskaan. Upean amatööriuran pelannut nokialainen edusti kotimaansa lisäksi myös Eurooppaa useissa kansainvälisissä joukkuekilpailuissa, kuten St Andrews Trophyssa Vanajanlinnassa ja Bonallack Trophyssa.

Sami Välimäki MM-kisoissa Irlannissa.

”Hyvä fiilikset tietysti uuden edessä. Talvikausi on mennyt pitkältä armeijan harmaissa eli ei ihan paras mahdollinen valmistautuminen golfin kannalta”, Välimäki kertoo.

Valmentajana jatkaa Timo Karvinen, ja taustajoukot pysyvät entisinä. Jo viime kaudella kisakalenterin painotus oli pitkälti ammattilaiskisoissa. Menestys oli vaihtelevaa, mutta syksyllä Välimäki voitti Pro Golf Tourin karsinnat Saksassa ja varmisti itselleen pelipaikan.

”Ensimmäiset kisat on helmikuun alussa Marokossa, pelaan kolme kisaa 2,5 viikkoon. Sieltä takaisin armeijaan ja toivottavasti maaliskuun alussa taas Marokkoon kisaamaan. Kesän kisoja ei ole vielä julkistettu.”

Myllymäki, 23, vaihtoi statusta jo loppuvuodesta ja kotiutui juuri Espanjan treenileiriltä.

”Hienolta tuntuu. Viime kausi oli tasaisen vahva, perustaso parani ja EM-kulta oli hieno päätös amatööriuralle! Henkilökohtaisesti ilahdutti nousu amatöörirankingin top30-sijoille”, Myllymäki kertoo.

Myös Myllymäen taustat ja valmennustiimi pysyy samana Anssi Kankkosen johdolla. Pelit ammattilaisena alkavat Nordic Leaguessa helmikuun talvikisoista.

”Jos ja kun pystyy parantamaan tekemisen tasoa vähitellen niin hyvä tulee. Pitkän tähtäimen tavoite on nousta neljässä vuodessa ET:lle ja kahdessa CT:lle.”

Molemmat nuoret miehet edustavat Nokia River Golfia, mutteivat kuitenkaan olleet synkanneet ammattilaiseksi siirtymistään.

”Sattui vain osumaan samaan aikaa. Lähdetään Samin kanssa vähän eri reittien kautta hakemaan paikkaa isommille kiertueille. Toivottavasti törmätään siellä sitten!”, Myllymäki kertoo.

Aleksi Myllymäki EM-kisoissa.