SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Saku Halonen ja Teemu Putkonen top 10:ssä Alastaron Timberwise Finnish Openissa

Kilpagolf2. Syyskuuta 2021

Pelaajat joutuivat heti tositestiin torstaina Alastaro Golfissa käynnistyneessä Timberwise Finnish Openissa. Parhaiten suomalaisista urakkansa aloittivat amatööri Saku Halonen ja kokenut ammattilaispelaaja Teemu Putkonen. He pelasivat tuloksen -1, jolla he jakavat kahdeksatta sijaa.

Avauspäivän parhaat olivat Ruotsin Johannes Axell ja Tanskan Nicolai Tinning, jotka pelasivat neljä alle parin.

Alastaron kenttä on Suomen pisin golfkenttä, ja kun pituuteen yhdistetään torstain kaltainen reipas tuuli ja todella kolea sää, tulostaso pysyi maltillisena.

Kärkipaikkaa jakava Tinning sai päiväänsä hyvän lähdön tehtyään ensimmäiselle reiälle birdien, ja siitä päivä lähti rullaamaan oikeaan suuntaan.

”Birdie ykköselle on aina kiva juttu. Sen jälkeen tuli huono bogi par 5:lle, mutta sitten onnistuin tekemään kolme birdieä putkeen. Loppukierroksen annoin vain mennä”, Tinning kertoi päivänsä kulusta.

Aamupäivän ryhmissä pelannut Putkonen oli liikkeellä rohkealla pelitaktiikalla, ja se kantoi hedelmää.

”Pelaan täällä ensimmäistä kertaa. Kenttä ei ole omaan silmään niin hirveän kapea, ja löinkin draivia joka väylällä, missä se oli mahdollista. Välillä jouduin lyömään pelastuslyöntejä metsän puolelta, ja kävi säkäkin muutaman kerran”, Putkonen nauroi.

”Puttaamiselle tarvitsee antaa iso krediitti tämän päivän tuloksesta, se toimi hyvin. Ja kenttä on aivan huippuhyvä. Se on niin mahtavassa kunnossa, ihan kuin Augustassa pelaisi!”

Halonen yhtyi Putkosen kommentteihin kentän hienosta kunnosta, ja hän myös huomasi, että iltapäivällä alkanut vesisade teki pelistä hieman helpompaa, kun viheriöt hidastuivat kierroksen edetessä. Muuten Halosen kierros noudatteli samaa kaavaa kuin kärkimies Tinningillä, sillä myös Halonen avasi päivänsä birdiellä.

Päivän synkkä hetki koitti kierroksen puolivälissä, kun 10. reiältä kierroksensa aloittanut Halonen teki tuplabogeyn kentän 18. reiälle.

”Eipä siinä mitään muuta ihmeellistä ollut, hyvää pallonlyömistä oli koko kierros”, uransa ensimmäisessä Nordic Liigan kilpailussa pelaava Halonen sanoi.

Muista suomalaisista myös Oliver Lindell ja Niclas Hellberg (+1) mahtuvat 20 parhaan joukkoon avauspäivän jälkeen. Kilpailu jatkuu perjantaina.