SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Riihijärvi päivän nimi Erkossa, miehissä äärimmäisen tasaista

Kilpagolf7. Elokuuta 2020

Talissa huima tulostaso

Finnish Amateur Championshipin eli Erkko Trophyn toisen päivän tulostaulu hehkui punaisena birdie-tuloksista Helsingin Golfklubilla. Aurinkoinen sää oli hieman kovettanut griinejä, ja tehnyt niistä entistäkin nopeammat.

Päivän nimi oli ehdottomasti Kiira Riihijärvi, joka laittoi Talin naisten kenttäennätyksen uusiksi 62 lyönnin kierroksellaan. Riihijärven lisäksi monet pelaajat ottivatkin kaiken hyödyn irti perjantain täydellisyyttä hipovista olosuhteista, ja kaikkiaan tehtiin yhteensä 328 birdietä ja 9 eaglea.

Edellinen naisten kenttäennätys 63 oli pelattu LET-kiertueen Finnair Ladies Masters-kisassa vuonna 2011. Tuolloin Talin kenttä pelattiin pidempänä ja eri järjestyksessä kuin normaalisti. Miesten kenttäennätys on 63.

Riihijärvi sai lähestymisensä lipun viereen, josta oli omien sanojensa mukaan helppo viimeistellä.

Naisten sarjassa Virpiniemi Golfin Kiira Riihijärvi näytti muille kaapin paikan pelaamalla maailmanluokan tuloksen -9/62. Virheetön huippukierros sisälsi seitsemän birdietä ja yhden eaglen, joka upposi haastavasta paikasta raffista chippaamalla 15.väylällä. Toki jossiteltavaakin jäi, sillä viimeisen reiän lyhyehkö eagleputti jäi reunalle, ja oli tyytyminen birdieen. Kilpailussa oululainen nousi viidenneltä sijalta reiluun johtoon yhteistuloksella -8/72-62.

Erkon mestaruutta puolustava Riihijärvi kertoi sisuuntuneensa eilisestä heikosta kierroksestaan.

”Pohdin illalla mikä eilen mätti, ja huomasin olleeni tosi suurpiirteinen. Tänään hain aggressiivisesti palloa lipulle, ja pääsinkin hyville birdiepaikoille. Putit upposi ja tässä ollaan!”, Riihijärvi summasi.

Avain huipputulokseen olivatkin juuri loistavat lähestymiset aivan lipun viereen. Mestaruuden puolustaminen on myös ollut mielessä, ja Riihijärvi myönsi sen tuovan hieman lisäpaineita. Onneksi kentälle ne yleensä unohtuvat.

”Tykkään tosi paljon Talin kentästä ja Erkon ilmapiiristä yleensäkin, tänne on aina kiva tulla.”

Kuuden lyönnin päässä toista sijaa tuloksella -2 jakavat hienot kierrokset tänään pelanneet Anna Backman (73-67) ja Sandra Salonen (72-68). Vaikka Riihijärvi on karkumatkalla, on seitsemän pelaajaa kolmen lyönnin sisässä kiinni hopeassa ja pronssissa.

Naisten cut-rajan +9 selvitti yhteensä 20 pelaajaa.

Carl Hellat teki peräti kaksi eaglea takaysille.

Miehissä kärki tiivistyi entisestään, ja kärkipaikalle -8 tulokseen nousi huimalla loppukirillä Carl Hellat kierroksin 70-64. Virolainen Hellat teki kaksi eaglea viimeiseen neljään reikään väylille 15 ja 18.

Lyönnin päässä on eilen johtanut Saku Halonen, jonka kierros sujui tänään tulokseen -1/70. Nuorukainen myönsi jännittäneensä uutta tilannetta ja sen tuomaa huomiota.

”Alku oli tahmeaa, ja piti taistella kun en osunut griineihin. Sain parannettua pallon lyömistä kierroksella, mutta putit eivät uponneet eiliseen malliin. Huomenna täytyy vaan pelata omaa peliä eikä ajatella tulosta tai vilkuilla tulostauluja”, Halonen kertoo.

Saku Halosen päivä alkoi tahmeasti.

Toista sijaa yhteistuloksessa -7 jakaa myös Talin oma poika Martin Plukka ja -6 tuloksessa on kolme pelaajaa. Miesten voittotaistelu on vielä täysin auki, sillä alle parin on 20 pelaajaa.

Miesten cut-rajan +4 selvitti 37 pelaajaa.

Lauantain viimeisen kierroksen lähtöajat klo 8.00 alkaen käännetyssä järjestyksessä, viimeinen ryhmä starttaa puolen päivän aikoihin. Yleisöllä on kilpailuun vapaa pääsy.

Lähtöajat ja tulokset TÄSTÄ