SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Riihijärvi ja Luoma johtavat tiivistä pakkaa Erkossa

Kilpagolf9. Elokuuta 2019

Kärki pysyi edelleen kasassa – voittajaehdokkaita useita

Finnish Amateur Championshipin eli Erkko Trophyn toinen päivä pelattiin jälleen ihanteellisissa olosuhteissa. Talin kenttä piti pintansa eiliseen tapaan, ja voittotaistelussa on tiivistä. Alhaisella kierroksella voi mestaruuteen nousta takavasemmaltakin.

Miesten paalupaikalta viimeiselle kierrokselle lähtee hienoinen yllätysnimi Markus Luoma. Kotikentällään Talissa pelaava Luoma pelasi viiden birdien ja yhden bogin turvin 67/-4 ja on yhteistuloksessa -6. Vasta 18-vuotias helsinkiläinen voitti aiemmin kesällä 21-vuotiaiden SM-lyöntipelikultaa, mutta pitää Erkkoa kauden päätavoitteenaan.

Markus Luoma luottaa Talissa kotikenttäetuun.

”Kisalla on todella iso merkitys talilaiselle, ja se on merkattu aina kalenteriin isolla ympyrällä. Suomen isoin amatöörikisa kotikenttäedulla – on tää aina siistiä ja odotettua.”

Luoma sai hyvän alun kierrokselle ja omien sanojensa mukaan päivän ainoa huono lyönti johti bogiin 16.väylällä.

”Pelasin tosi hyvin eikä juurikaan jäänyt lyöntejä kentälle. Ennen kisaa oli tavoite, että pääsee pelaa voitosta. Jos pelaan huomenna samalla tavalla, niin isoja asioita voi tapahtua.”

Lyönnin päässä Luomasta tuloksessa -5 ovat Ilari Saulo, Otto Grönroos ja Eemil Alajärvi. Kuuden lyönnin sisällä on 15 pelaajaa.

Miesten cut-rajan +6 selvittivät 42 pelaajaa.

Saako Eemil Alajärvi noustua korkeimmalle korokkeelle?

Naisissa johtopaikka siirtyi päivän alimman kierrostuloksen 68 pelanneelle Kiira Riihijärvelle. Yhteistuloksessa -3 oululaisella on lyönnin johto.

Riihijärvi oli tyytyväinen eilistä parempiin lyönteihinsä, joiden ansiosta birdiepaikkojakin oli enemmän.

”Puttasin tosi hyvin, en missannut juurikaan ja sillä sai hyvän tuloksen tänään.”

Talin puistokenttä istuu Riihijärven silmään hyvin, vaikka vaatiikin ajoittain kikkailua. Hän ei aio muuttaa taktiikkaansa voittokamppailuun.

”Aika vähän draivia tiiltä, ennemminkin pallo peliin ja siitä lähelle lippua.”

Elina Saksa tähyää eagle-chippinsä perään 18.

Lähimpinä uhkaajina lyönnin päässä tuloksessa -2 ovat maajoukkuenaiset Elina Saksa ja Anna Backman. Viiden lyönnin sisässä on seitsemän pelaajaa, joten naistenkaan mestaruus ei ole kiveen kirjoitettu.

Naisten cut-rajan +9 selvitti 19 pelaajaa.

Lauantain viimeien kierroksen lähtöajat klo 8.00, viimeinen ryhmä starttaa klo 11.30. Yleisöllä on vapaa pääsy.

Tulokset TÄÄLTÄ.