SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Respecta Disabled Open huipentaa erityisgolfin kauden

Kilpagolf30. Heinäkuuta 2018

E-tourin kauden viimeinen kilpailu käydään Vaasassa

Erityisgolfarit pelaavat kauden viimeisen osakilpailunsa Vaasan Golfissa 31.7.-1.8. Respecta Disabled Openissa nähdään ensimmäistä kertaa myös ulkomaalaista väriä, sillä kisasta saa pisteitä Euroopan laajuiseen EDGA-rankingiin, joka mahdollistaa pääsyn muihin kansainvälisiin kilpailuihin.

“Golf sopii kaikille. Se on Golfliiton viesti, ja siksi olemme panostaneet erityisgolfiin ja sen profiilin nostoon”, E-tourin kiertuepäällikkö Teemu Toivonen kertoo.

Tänä kesänä E-tourilla pelattiin viisi kilpailua, joista yksi heinäkuun puolessa välissä yleisten lyöntipelin SM-kisojen yhteydessä Aura Golfissa. Ensimmäiset yhteiset lyöntipelin SM-kisat otettiin vastaan positiivisesti ja erityisgolfareiden taitoja ihaillen.

SM-kisoista Vaasassa ovat mukana mitalistit Tero Peltola ja Raimo Juuti.

”Keskimäärin E-tourin kisoissa on ollut tänä kesänä 20-30 osallistujaa. Yhdenvertaisuuden nimissä olemme jakaneet kisoja myös Helsingin alueen ulkopuolelle” Toivonen kertoo.

”Jatkossa tavoitteenamme on kasvattaa kiertueen aktiivipelaajien ja erityisesti naisten osallistujamääriä.”

Respecta mukana jo pitkään

Kilpailun nimikkokumppani Respecta on mukana jo neljättä kertaa. Korkeatasoisia apuvälineitä ja vammaispalveluja tarjoavalle yritykselle erityisgolfin tukeminen on ollut luontevaa alusta asti.

”Suomen suurimpana toimijana koen että meillä on suuri vastuu. Ennen kaikkea haluamme tarjota vammaisille mahdollisuuden parantaa elämänlaatuaan – vaikka pelaamalla golfia”, kommentoi maajohtaja Sasu Leskelä.

Yritys tekee yhteistyötä monien eri lajien potentiaalisten vammaisurheilijoiden kanssa.

”Kisat ovat aina olleet upeita tapahtumia, joissa kaikki osapuolet nauttivat. En ole vain kerran saanut erityisgolfari Peltolan Terolta naljailua, kun hän lyö itseäni huomattavasti parempia lyöntejä”, Leskelä nauraa.

”On tärkeää olla läsnä asiakkaiden arjessa – joka kerta saamme myös ehdotuksia tuotekehittelyyn.”

Kilpailu käynnistyy tiistaiaamuna 9.00. Livescoreen pääsee TÄSTÄ.

Erityisgolfarilla tarkoitetaan henkilöä, joka on liikuntavammainen mukaan lukien CP-vammaiset, amputoidut sekä tuki- ja liikuntaelinvammaiset. Myös kuurot, neurologisesti vammaiset ja sairaat sekä elinsiirron saaneet ja dialyysipotilaat voivat kilpailla erityisgolfissa.

Suomessa on tällä hetkellä noin 25 aktiivista erityisgolfaria. E-Tour kattaa 4-6 osakilpailua kolmessa eri sarjassa: Cross eli tasoitukseton lyöntipeli, Net eli tasoituksellinen lyöntipeli ja Stableford eli pistebogey-sarja.

Lisäksi kehitysvammaisten omassa Special Olympics -sarjassa palkitaan parhaiten suoriutunut pelaaja.

Golfliitolla on myös erityisgolfareiden valmennusryhmä.

Lisätietoja HCP Golfin kotisivulta.