SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Reikäpelin SM-kilpailuissa pelataan tänä vuonna kolmessa eri sarjassa

Kilpagolf20. Kesäkuuta 2022

Golfin SM-kilpailujen ruuhkaviikot käynnistyvät tiistaina Keimola Golfissa, jossa pelataan reikäpelin Suomen mestaruuksista. Keimolan Saras-kentällä mitellään SM-mitalien kohtaloista miesten, naisten ja toimintarajoitteisten E-Tourin sarjoissa.

E-Tourin pelaajat ovat olleet mukana yleisten sarjojen kanssa samoissa lyöntipelin SM-kilpailuissa vuodesta 2018 lähtien, mutta tänä vuonna kaikki kolme sarjaa pelaavat myös reikäpelimitaleista samoissa kilpailuissa.

Miesten sarjassa on mukana 64 pelaajaa, ja he aloittavat pelinsä tiistaina. Jokaisena kolmena päivänä on ohjelmassa kaksi kierrosta, joten mitalipeleihin yltäville pelaajille on luvassa todella tiukka viikko niin henkisesti kuin fyysisestikin.

Tiistaiaamuna pelataan 32 ottelua, joista voittajat jatkavat iltapäivän peleihin. Aamulla matkaan lähtevistä pelaajista pientä ennakkosuosikin viittaa voi asetella useamman pelaajan harteille, mutta reikäpelin mielenkiinto piilee juuri sen yllätyksellisyydessä, että mitä vain voi tapahtua.

Naisten ja E-Tourin pelaajien urakka alkaa keskiviikkona. Kansainvälisten kilpailujen päällekkäisyydestä johtuen naisia on mukana vain 10, ja E-Tourin osallistujia Keimolassa on kahdeksan.