SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Pickalan voittoputki jatkui Salossa

Kilpagolf10. Elokuuta 2017

Siuntiolaisseura saavutti junioreiden SM-joukkueturnauksessa jo kolmannen peräkkäisen mestaruutensa.

Pickala Golf pitää tiukasti Suomen parhaan junioriseuran valtikkaa hallussaan – ainakin jos kriteerinä pidetään urheilullista menestystä.

Seura otti Salossa käydyssä SM-joukkueturnauksessa kolmannen peräkkäisen suomenmestaruutensa kaadettuaan loppuottelussa St. Laurence Golfin lukemin 3,5–2,5.

Finaali oli muutenkin kuin lopputuloksen osalta tasainen, sillä kuudesta matsista viisi meni vähintään 17. reiälle saakka. Lopullinen Pickalan mestaruudelle saatiin Jaapo Jämsän ja Dominic Jonesin välisessä kamppailussa, jonka ensin mainittu vei numeroin 1/0.

Pickala voitti puolivälierässä Suur-Helsingin Golfin lukemin 4–2 ja samoin numeroin kaatui myös välierävastustaja Nokia River Golf.

St. Laurence Golfin tie finaaliin vei Helsingin Golfklubin (4,5–1,5) ja Koski-Golfin (3,5–2,5) kustannuksella.

Pronssiottelussa Koski-Golf löi Nokia River Golfin luvuin 4,5–1,5.

Pickala oli paras myös kilpailun lyöntipeliosuudella. Parhaan henkilökohtaisen tuloksen pelasi Helsingin Golfklubin Mikael Reijonen (67).

Pickala Golfin junioritoiminta on poikkeuksellisen laadukasta. Se on pelannut vuodesta 2011 lähtien joka kerta SM-joukkuekilpailun finaalissa ja vain kahdesti (2011 ja 2014) voitto on mennyt vastustajalle.

Mika Piltz luotsasi joukkueen vuosien 2012 ja 2015 välillä kolmeen mestaruuteen, kaksi edellistä mestaruutta on tullut myös poikien maajoukkueen valmentajana toimivan Pasi Purhosen komennossa.

Mestarijoukkueessa pelasivat: Aleksi Heikkinen, Ida Horttanainen, Sakari Kuosmanen, Liv Lemström, Henni Mustonen, Jaapo Jämsä, Perre Papunen, Samu Rytsölä ja Jesse Waaralinna.

Kaikki kuuluivat Mustosta ja Rytsölää lukuun ottamatta myös viime vuonna Joroisilla mestaruuden voittaneeseen ryhmään.

St. Laurence Golfin hopeajoukkue: Carl Hellat, Taru Hjelm, Petra Jokisuu, Dominic Jones, Rasmus Pietilä, Mikko Sintonen, Juho Suomalainen ja Otto Tolvanen.

Koski-Golfin pronssijoukkue: Tiia Inkilä, Nea Heikkinen, Jari Hynynen, Krista Junkkari, Jani Lankinen, Miro Pakarinen, Elias Pasi ja Jesse Saareks.