GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Oulun FJT:lla kaksi ylivoimaista voittajaa

Kilpagolf27. Elokuuta 2023

Topi Lindström hurjasteli kaikki kolme kierrosta alle parin, myös June Weckman oli omaa luokkaansa tyttöjen sarjassa

Lahden Golfin Topi Lindström pelasi huipputuloksen -8 (68-70-70) Oulun Golfin haastavalla Vaara-kentällä. Kukaan muu ei kyennyt pelaamaan kokonaistulosta alle parin, joten voitto oli selkeä yhdeksän lyönnin marginaalilla.

Monesti kärjen tuntumassa keikkunut Lindström oli varsin tyytyväinen voiton irrottua. Avauskierroksen jälkeen hän pohti, että tuloksessa olisi jopa parannettavaa, mutta jälkeenpäin katsottuna voittotulos miellytti.

”Varsinkin toi yhdeksän lyönnin turva minkä kahdeksan alle tulos antoi voittoon tuntuu tosi hyvältä. Sain pelattua steadya peliä kolme päivää eikä vaaranpaikkoja ollut oikein yhtään. Bogit lirvahti sieltä aika vaikeasti jos voisi sanoa”, kertasi voittaja suoritustaan.

Bogeja syntyi lopulta kolmelle kierrokselle vain kolme kappaletta, yksi kiintiöbogi jokaiselle kierrokselle. Sekin oli yli puolet vähemmän kuin mitä lähimmillä haastajilla. Toiseksi sijoittui finaalipäivän pariin pelannut Rasmus Lindberg (69-76-72, +1).

Kakkossija olikin se, jossa oli vielä jännitettävää toden teolla, kun Lindberg kukisti vain lyönnillä kolmanneksi sijoittuneen Anton Seppälän, jolle heikoin kierros osui sunnuntaille (72-71-75, +2).

Kärkikolmikko kokonaisuudessaan oli raikasta vaihtelua palkintosijoilla. Nurmijärven edustajat Neo-Niko Hiltunen ja Otso Juvonen jakoivat neljättä sijaa tuloksella +5.

Tyttöjen sarjan voitto irtosi niin ikään yhdeksän lyönnin erotuksella, kun aikuisten sarjoissakin menestystä niittänyt Tarinagolfin June Weckman otti voiton (72-70-75, +1). Etenkin kakkospäivän lopetus eagleen oli upea ja se petasi finaalikierrokselle hyvät lähtöasemat.

Oulun Golfilla lähelle lippua pääseminen ei ole itsestäänselvyys haastavien ja nopeiden griinien vuoksi. Se oli kuitenkin se missä Weckman onnistui ja avausten pysyessä pelissä oli tulos hyvä.

”Luotin omaan tekemiseen, sain lähestymisiä todella lähelle ja niistä on helppo tehdä birdieitä. Avauksestahan se lähti, aika pitkälti rauta-avauksilla mentiin kun siitä sai sitten kivan wedge-mitan usein ja niistä on kiva lähteä lyömään”, kertasi tyttöjen voittaja sitä miten selätti haastavat griinit.

”Monilla muilla kentillä kaava on hieman erilainen, kun lyödään useimmiten draivi-wedge yhdistelmiä, mutta lyhyemmällä kentällä rauta-avaukset riittivät monesti”, kertoi Weckman.

Weckmanin kanssa kärkiryhmässä päivään lähti Aulangon kaksikko Veera Gynther ja Nella Suominen, jotka putosivat lopulta viidenneksi ja kuudenneksi. Kakkossijalle nousi koko porukan parhaan finaalikierroksen pelannut Peurunkagolfin Hanna Hänninen (77-78-71, +10).

Kolmanneksi sijoittui Emilia Koskinen (74-79-73, +12) ennen Sara Pihjalamäkeä (+14).

Oulun päässä oltiin mielissään, että kisat saatiin vaihteeksi myös tänne päin Suomea. Kenttä oltiinkin viritetty huippukuntoon ja viheriöt erityisen haastaviksi. Ne opettavat varmasti tulevaisuuden tähtiä loistavasti. Etelä-Suomesta matkanneet kisaajat pääsivät hetkeksi sopeutumaan siihen, millaista pohjoisemmasta saapuvien pelaajien kisakausi käytännössä on.

Sää suosi myös pelaajia koko viikonlopun ajan, kun aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta. Allekirjoittanut oli pakkaamassa lähestulkoon talvivaatteita mukaan, mutta kelit eivät olisi paljon kesäisempiä voineet olla. Tästä on hyvä siirtyä kauden huipentaviin viimeisiin kilpailuihin, joista seuraava pelataan jo kahden viikon kuluttua Espoossa.