SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Olympiagolfissa naisten kärki tiivis, suomalaisilla mahdollisuus mitaliin

Kilpagolf6. Elokuuta 2021

Suomalaisilla jäi perjantaina hampaankoloon, ja pelihaluja riittää finaalipäivään

Naisten olympiagolfin kolmas kisapäivä haastoi pelaajia viikon haastavimmilla lipunpaikoilla, eikä eilisen kaltaista birdie-iloittelua nähty. Tulostasoon vaikutti myös tiipaikkojen siirtäminen taakse sekä hienoisesti yltynyt tuuli Kasumigaseki Country Clubilla.

Ykköspaikkaa pitävä Nelly Kordalla on kolmen lyönnin johto, muuten kärjen osalta tilanne pysyi äärimmäisen tasaisena. Suomalaisduo suoriutui olosuhteista kunnialla – golfin olympiamitali on edelleen mahdollinen ja huippukierros tilauksessa.

Matilda Castrenin päivä oli haastava mutta lopetus jälleen vahva, birdie 17.väylälle ja upea par-pelastus viimeiselle. Perjantain tulos -3/68 nosti hänet yhteistulokseen -7 ja jaetulle 10.sijalle. Pronssiin on matkaa vain kolme lyöntiä.

Haasteita riitti etenkin tiiltä, eikä Castren ollut erityisen tyytyväinen lyöntiinsä yleisestikään. Wedgeissäkin oli parantamisen varaa.

”Aika stressaava kierros. Avauksissa oli hajontaa, joten piti tehdä paljon töitä että sai pelastettua pareja välilyöntien jälkeen tai raffista. Onneksi monta hyvää upotusta griineillä auttoi pitämään virheet minimissä”, yhden bogin tehnyt Castren summasi.

Lauantain pelisuunnitelma on selkeä. Draivit kenttään ja wedget huomattavasti lähemmäs, jotta saa hyödynnettyä birdieväylät.

”Huomenna täytyy pysyä kärsivällisenä ja keskittyä omaan peliin. Sää haastaa kaikki, ja jokaiselle tulee varmasti virheitä.”

Sanna Nuutisen päivä oli tasaisen varma. Lehtikuva Vesa Moilanen

Myös Sanna Nuutinen harmitteli missattuja birdiepaikkoja, mutta pelasi tasaisen varmasti tuloksen -2/69 kolmen birdien ja yhden bogin turvin. Yhteistulos -6 oikeuttaa jaettuun 16. sijaan.

”Tänään oli haastavammat liput, mutta hyvin handlasin ne. Helpompien birdielippujen osalta jäi vähän kaivamaan, etten saanut hyödynnettyä niitä vaikka pelipaikoilla olinkin”, Nuutinen kertoo.

”Toivottavasti päästään pelaamaan huomenna, ihan hyvältä näyttää mielestäni. Iso nälkä parantaa tämän hetken sijoitusta.”

Kärjen osalta pakka tiivistyi entisestään. Maailmanlistan ykköspelaaja Nelly Korda (USA) ei saanut konettaan käyntiin eiliseen malliin ja on tuloksessa -15. Lähin uhkaaja Aditi Ashok (IND) on kolmen lyönnin päässä. Kolmatta sijaa tuloksella -10 jakaa neljän pelaajan joukko, johon kuuluvat muun muassa Lydia Ko (NZL) ja Emily Pedersen (DEN). Kaikkiaan 12 pelaajaa, suomalaiskaksikko mukaan luettuna, on neljän lyönnin sisällä pronssista, joten mitään mitaleista ei ole vielä varma.

Lauantaille on ennustettu epävakaista säätä, mikä tekee asetelmista entistä jännittävämmät. Jyvät todella erotellaan akanoista, jos tuuli nousee ja sade vihmoo Kasumigaseki Country Clubilla.

”Asetelmat on ihan hyvät, tarvitaan toki molemmilla kisan parhaat kierrokset mikäli halajaa lähemmäksi kärkeä”, valmentaja Petteri Nykky summasi suomalaisten tilannetta.

Myrskyn välttämiseksi finaalipäivä pelataan jälleen kahden tiin lähtöinä ja tiiajat alkavat jo tuntia normaali aiemmin, eli klo 0.30 Suomen aikaa.

Suomalaisten lähtöajat:

klo 1.18 Sanna Nuutinen – Albane Valenzuela (SUI) – Leona Maguire (IRL)

klo 1.42 Matilda Castren – Shanshan Feng (CHI) – Stephanie Medow (IRL)

Lähtöajat ja tulokset TÄSTÄ.