SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Olympiagolfissa birdietehtailua, suomalaiset hyvin iskuasemissa

Kilpagolf5. Elokuuta 2021

Rankkasateet uhkana, kisan typistäminen kolmeen päivään mahdollista

Naisten toisena olympiagolfin kisapäivänä Kasumigaseki Country Clubilla nähtiin birdiejuhlat. Kentän viritystä muutettiin, ja helpotettujen lipunpaikkojen lisäksi väyliä 6, 8, 9 ja 18 lyhennettiin. Suomalaiskaksikko ei huipputulosta vielä saanut itsestään irti, mutta he ovat tasatuloksessa -4 ja jaetulla 11.sijalla hyvin mitalitaistelussa kiinni. Kärkinainen Nelly Korda otti eroa muihin, mutta peräti 23 pelaajaa on viiden lyönnin sisällä hopeasta.

Torstaina nähtiin myös Tokion olympialaisten ensimmäinen hole-in-one, kun Maha Haddiou (MAR) upotti avauksena 7.väylällä.

Matilda Castrenin alku oli tahmea, mutta hän roikkui mukana ja pusersi tuloksensa alle parin neljän birdien ja kolmen bogin voimin. Yhteistulos -4 oikeuttaa jaettuun 11.sijaan, ja hopeaan on matkaa viisi lyöntiä.

”Turhauttava päivä. Tänään oli parempia lyöntejä, mutta huonompia missejä. Eilen asetelma oli vähän toisinpäin, mutta niin se joskus menee”, Castren summasi.

Castren oli kuitenkin positiivinen ja aikoo jatkaa samalla pelistrategialla, vaikka tänään muutama helppoja bogeja korttiin tulikin.

”Kierroksessa oli hyviäkin juttuja, ja lyönti tuntuu paremmalta päivä päivältä. Jatketaan samaan malliin, huonot missit pois ja toivotaan parempia pomppuja niin ollaan hyvissä asemissa.”

Olosuhteet Kasumigaseki Country Clubilla olivat tutun kuumat. Eilisen iltapäivän paahteesta oppineena tänään matkassa oli alusta asti jäinen pyyhe, jota Castren piti harteillaan ensimmäisestä väylästä lähtien viilentyäkseen. Taktiikka toimi, eikä uupumista tullut missään vaiheessa.

Matilda Castren valmistautuu puttiinsa. Lehtikuva / Vesa Moilanen

Sanna Nuutinen lopetti eilen avauskierroksensa kolmeen birdieen, ja aloitti torstaina samassa tahdissa. Helsinkiläinen pelasi 11 reikää hurmoksessa kuusi alle parin, ja nousi parhaillaan ihan mitalisijojen tuntumaan. Momentumin käynnisti eagle 6.väylälle, kun hän löi napakan puukolmosen griinille 230 metristä ja puttasi sisään neljästä metristä. Viimeisillä väylillä korttiin merkittiin kuitenkin kolme bogia, ja kierrostulokseksi -3/68 ja yhteistulokseksi -4.

”Puolittainen flow-tila oli päällä etuysillä, se oli makeeta. Takaysillä pari umpisurkeaa lyöntiä kostautui bogeina. Joka kierroksella tulee huonoja lyöntejä, niistä täytyy vaan selvitä”, Nuutinen kertoo.

Lyhennetty kenttä oli Nuutisen mieleen, sillä hän tykkää pelata aggressiivisesti. Se toi kuitenkin haasteitakin, sillä pelaajien käytössä olevien väyläoppaiden merkinnät eivät olleet selkeimmät, eikä aina ollut varmuutta mistä nyt lyötiin.

”Siihen meni extra-aikaa ja energiaa niiden pohtimiseen. Muutkin ovat antaneet palautetta, toivottavasti huomenna homma kunnossa ja maalia oikeassa paikassa tiibokseissa.”

Kierroksen jälkeen tyytyväinen Nuutinen suuntasi tekemään rutiinitreeninsä harjoitusalueille. Illalla edessä on vielä kehonhuoltoa ja hierontaa sekä aikainen nukkumaanmeno.

Nuutinen pelasi etuysin flow-tilassa. Lehtikuva / Vesa Moilanen

Kilpailun kärkinainen otti tänään eroa muihin, ja Nelly Korda osoitti, miksi on maailmanlistan ykkönen. Amerikkalainen hurjasteli tuloksen -9/62, johon sisältyi yhdeksän birdieä, eagle ja harmittava tuplabogi viimeiselle reiälle. Jos lähes virheettömästi pelanneen amerikkalaisen putteri pysyy jatkossa yhtään lämpimänä, on hänen voittamisensa kovan työn takana.

Kordan yhteistulos -13 tarkoittaa neljän lyönnin johtoa ennen tanskalaiskaksikko Nanna Koertz Madsenia ja Emily Pederseniä sekä Aditi Ashokia (IND). Pohjoismaalaisrintamaa täydentää viidentenä oleva Madelene Sagström (SWE), -8. Kärjen osalta tilanne on erittäin tiivis, ja mitalitaistelu on vielä ainakin himmeämpien mitalien osalta täysin auki.

Kilpailu on nyt puolivälissä – toivottavasti. Säätiedotukset muuttuvat tästä eteenpäin epävakaisemmiksi, ja lauantaille on ennustettu voimakkaitakin sateita. Joukkueita tiedotettiin tänään mahdollisuudesta, että olympiagolf saatetaan pelataan vain kolmen kierroksen mittaisena.

”Toivottavasti päästään pelaamaan neljä kierrosta, mutta lauantaina voi olla tosi huono sää. Enempää kuin 18 reikää päivässä eivät meitä peluuta, se on kisalääkärien määräys tässä helteessä,” Matilda Castren kertoo.

Kolmas kierros pelataan kahden tiin lähtöinä. Sanna Nuutinen aloittaa 1.tiiltä klo 1.54 ja Matilda Castren seuraavassa ryhmässä klo 2.06.

Lähtöajat ja tulokset TÄSTÄ.