SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Nuutiselle onnistuminen tärkeään paikkaan

Kilpagolf31. Heinäkuuta 2022

Pitkään varjojen mailla pelinsä kanssa kulkenut Sanna Nuutinen oli paras suomalainen LET:n ja LPGA Tourin yhteiskisassa, Scottish Openisssa. Nuutisen neljän kierroksen urakka päättyi lopulta jaettuun 41. sijaan tuloksella -4.

Sijoitusta tärkeämpää Nuutisen kohdalla oli se, että hän sai katkaistua kuuden kilpailun mittaiseksi venyneen putken, jonka aikana hän ei selvittänyt kertaakaan tietään viikonlopun kierroksille.

”Kokonaisuudessaan viikko oli tosi hyvä. Näkyy jo vähän valoa tunnelin päähän”, Nuutinen huokasi.

Atlantin molemmilla puolilla pelaava Nuutinen myönsi, että kesä- ja heinäkuun kestänyt kehno jakso on ollut vaikeaa aikaa.

”Olen missannut kuusi cutia putkeen ja kulut juoksee. Kun vetää 2,5 kuukautta putkeen ilman, että tilille tulee penniäkään, niin se on ollut aika raskasta”, reilut 9200 dollaria Skotlannista tienannut Nuutinen sanoi.

Nuutisen peli alkoi yskähdellä alkukesästä, kun hänelle tuli selkävamma. Hän yritti pelata vamman kanssa, mutta siitä ei tullut mitään. Lopulta peli oli vihellettävä poikki. Nyt Nuutinen kertaa viimeaikaisia haasteitaan.

”Ensin oli vähän kropan kanssa ongelmia. Kun siitä selvittiin, tuli svingin kanssa suuria ongelmia. Se johti sitten siihen, että alkoi tulla itseluottamuksen ja omien ajatusten kanssa ongelmia.”

Nuutinen sai Skotlantiin mukaan tärkeää apua, sillä valmentaja David Da Silva oli koko viikon suojattinsa apuna. Valmentajan valvovan silmän alla Nuutinen sai pelinsä käännettyä paremmalle uralle.

”Iso kiitos Davidille, että tuli Skotlantiin asti auttamaan tyttöä hädässä.”

Ensi viikolla pelataan naisten kauden viimeinen major-turnaus, Women’s Open. Muirfieldin kentälle lähtee huomattavasti helpottuneempi Nuutinen.

”Ihan eri lähtökohdista lähden ensi viikkoon. Sen takia otettiin David tällä viikolla tänne, kun ensi viikolla on major. On ollut tosi pitkä viikko, ollaan tehty tosi paljon töitä. On ollut absoluuttisesti vaan pakko tehdä. Ollaan menty paljon eteenpäin, ja nyt kun Open lähestyy, annetaan vähän levolle sijaa”, Nuutinen kertoi.

Scottish Openin jatkokierroksilla nähtiin myös Tiia Koivisto, joka oli lopulta lyönnin Nuutista heikommalla yhteistuloksella sijalla 48. Muiden suomalaisten kisa jäi kahteen kierrokseen.

Kilpailun voittoon pelasi yllätysnimi Ayaka Furue (-21). Japanilaispeluri paineli sunnuntaina tuloksen 62, joka nosti hänet voittoon ohi Celine Boutier’n (-18).