SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Nurmijärven Golfklubi ja Suur-Helsingin Golf avauspäivän kärkijoukkueet SM-kisoissa

Kilpagolf28. Elokuuta 2021

Lauantaina käynnistyneet seurajoukkueiden SM-kilpailut olivat ensimmäisen päivän osalta Nurmijärven Golfklubin ja Suur-Helsingin Golfin hallintaa. Miesten kilpailun kärjessä oleva Nurmijärven Golfklubi pelasi avauspäivän foursomen ja fourballin yhteistulokseen -17. Naisten kilpailua johtava SHG:n joukkue selvitti lauantain pelit tulokseen par.

Nurmijärven joukkueessa on kolme kivikovaa ammattilaista: Ossi Mikkola, Henri Satama ja Miki Kuronen. Nuoruutta joukkueessa edustaa vielä juniori-ikäinen Elmo Gerkman.

Mikkola kommentoi avauspäivää onnistuneeksi esitykseksi koko joukkueelta.

”Tämä oli hyvä ja tasainen päivä. Foursomessa olisi voinut meillä Henkan kanssa mennä pari lyöntiä paremmin, mutta ollaan silti tyytyväisiä koko joukkueen aamun peleihin. Se loi hyvän pohjan päivään. En tiedä, miten tuo meidän toinen porukka pelasi beastballin, mutta me vedettiin seitsemän alle. Se on aina hyvä”, Mikkola kertoi heti kierroksensa päätteeksi.

Nurmijärveläisten päivä päättyi ikävästi, kun Satama liukastui 18. reiän jatkolyönnissä ja pyöräytti nilkkansa. Mikkola oli kuitenkin luottavainen pelikaverinsa toipumiseen sunnuntain ratkaisukierrokselle.

”Eiköhän se huomenna tavalla tai toisella pelaa”, Mikkola sanoi.

Mikkolalta tuli myös vuolaat kehut kilpailua isännöivälle Kanavagolfin kentälle. Sateista huolimatta huippuunsa viritetty kenttä oli pelaajien mieleen.

”Kenttä on loistava, tällainen piilotettu helmi. En tiedä, miksi täällä ei olla aiemmin pelattu. Kenttä on huippukunnossa, leikattu hienosti ja bunkkereiden reunat ovat viimeisen päälle siistitty. Iso hatunnosto ja iso positiivinen yllätys”, Mikkola ylisti.

Miesten kilpailussa toisella sijalla on Keimola Golfin joukkue tuloksella -11. Jaetulta kolmannelta sijalta toiseen päivään lähtevät Levi Golf ja Pickala Golf Club (-6).

Reetta Teräväinen (vas.) ja Tia Teiniketo nauttivat päivän peleistä. Kuva Juha Hakulinen.

Naisten kilpailua johtavassa Suur-Helsingin Golfin joukkueessa pelaavat Tia Teiniketo, Reetta Teräväinen ja Hanna-Leena Ronkainen. Teiniketo urakoi päivän molemmat kierrokset. Aamulla hänen parinaan oli Teräväinen, ja he pelasivat foursomessa tuloksen +2.

”Pelasimme hyvin yhteen, sellaista stediä peliä. Minulla oli EM-kisoista hyvä pohja foursomeen, kun siellä se sujui tosi hyvin”, Teiniketo kertoi Teräväisen kompatessa vieressä.

Iltapäivällä fourballissa Teiniketo pelasi kokeneen Ronkaisen parina. He pelasivat tuloksen -2.

”Se meni ihan jees. Ei se ihan lentoon lähtenyt, mutta ei me pahoja kämmejäkään tehty. Yksi bogi sinne tuli”, naisten Euroopan Tourilla pitkään pelannut Ronkainen sanoi.

Naisten puolella erot ovat pienempia, ja SHG:lla on kolmen lyönnin etumatka toisena olevaan Tammer-Golfin (+3) joukkueeseen. Keimola Golf (+4) on neljäntenä.

Sunnuntaina pelataan henkilökohtaista lyöntipeliä, ja pelit käynnistyvät aamulla kello 8.00.