SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Naisten Pankki Open -hyväntekeväisyyskiertue kasvaa valtakunnalliseksi

Kilpagolf31. Maaliskuuta 2016

Naisten Pankin ”Golfaa Naiselle Ammatti” -kiertue kattaa kuluvalla kaudella peräti 22 osakilpailua ympäri maata.

Naisten Pankki haastaa golfaajat jo viidettä kertaa pelaamaan ammatteja kehitysmaiden naisille. Viime vuoden viiden osakilpailun kiertueesta otetaan pitkä harppaus eteenpäin, sillä kiertue laajenee kuluvalla kaudella valtakunnalliseksi 22 kisan kiertueeksi. Lisäksi syksyllä pelataan Naisten Pankille Lauron kentällä Espanjan Fuengirolassa.

Kilpailut ovat avoimia pariscramble-kisoja kaikille golfaajille ikään, sukupuoleen ja tasoitukseen katsomatta (korkein huomioitava tasoitus 36). Naisten Pankin tavoitteena on saada osakilpailuihin mukaan 800 peliparia, millä saataisiin kerättyä 24 000 euroa, eli 800 ammattia, kehitysmaiden naisille.

Kerätyt varat käytetään naisten yrittäjyyden tukemiseen ja omaehtoisen toimeentulon kehittämiseen kestävän kehityksen periaattein seitsemässä kohdemaassa Väli-Amerikassa, Afrikassa ja Aasiassa. Naista auttamalla autetaan samalla koko perhettä ja kyläyhteisöä.

”Viime kesänä Naisten Pankki Open -kiertue osoitti, että golfaajilla on aito kiinnostus tehdä hyvää golfaamalla. Samalla se näytti, että auttamisen ei tarvitse olla ikävää uhrautumista, vaan se voi olla myös hauskaa harrastamista. Tämä innosti meitä laajentamaan kiertuetta niin, että kaudella 2016 mukana on 22 klubia Ruukista Ouluun ja lisäksi Lauro Golf Fuengirolassa”, kertoo Rauni Suhonen Naisten Pankista.

Naisten Pankki Open 2016 -kiertue käynnistyy helatorstaina 5. toukokuuta Sarfvikista. Osakilpailuvoittajien finaali pelataan 10. syyskuuta Kytäjällä.

Naisten pankki

Naisten Pankki on suomalainen vapaaehtoisyhteisö, joka kerää lahjoituksia kehitysmaiden naisten yrittäjyyden ja toimeentulon kehittämiseksi kestävän kehityksen periaattein.

Toiminnan rahoittamiseksi yhteisö järjestää erilaisia tapahtumia, tempauksia ja keräyksiä.

Naisten Pankki on kerännyt vuodesta 2007 lähtien varoja yli 8 miljoonaa euroa. Hankkeiden toteutuksista vastaa Kirkon Ulkomaanapu.