SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Naisten MM-kisat alkavat Irlannissa keskiviikkona

Kilpagolf29. Elokuuta 2018

Suomen nuori joukkue haluaa haastaa huippumaat

Amatöörien MM-kisat pelataan tänä vuonna Irlannissa Carton Housessa, lähellä Dublinia. Naisten kilpailu, joka kantaa nimeä Espirito Santo Trophy, kisataan keskiviikosta lauantaihin 29.8.-1.9. Miesten kisa Eisenhower Trophy pelataan viikkoa myöhemmin 5.-8. syyskuuta.

Suomen nuoressa joukkueessa pelaavat Anna Backman, Elina Saksa, ja Kiira Riihijärvi. Kaikki ovat ensikertalaisia maailmanmestaruuskisoissa. Valmentajina on tuttu menestyskaksikko Mikael Mustonen ja Matti Lindholm, täydennettynä päävalmentaja Fredrik Jendelidillä.

Molemmat kilpailut pelataan Carton Housen kahdella suunnittelijoidensa mukaan nimetyllä kentällä, Montgomerie Coursella ja O’Meara Coursella. Ensimmäinen on pitkä ja vahvasti bunkkeroitu, jälkimmäinen ennakkoon helpommaksi arveltu, puistomaisempi ja hieman lyhyempi.

”Kentät ovat haastavia, mittaa kummallakin noin 5800m. Etenkin Montgomerie pelaa pitkänä, sillä se on täynnä bunkkereita ja palloa pitää sijoitella. Greenit ovat huippukunnossa ja muodokkaat, joten puttipelillä tullaan myös ratkaisemaan paljon. Tiimin fiilikset on tosi hyvät”, Anna Backman kommentoi.

Kapteeni Matti Lindholmin tehtävä on ollut luoda vankka joukkuehenki.

”Harjoituspäivien tarkoitus on ollut taas tutustua toisiimme lisää, jotta saadaan kaikki samalle viivalle ja aaltopituudelle. Tavoitteena on pelata neljä kierrosta omalla huipputasollamme, mikä toteutuu hyvällä yhteishengellä ja luottamuksella. Vaatii kovaa työtä päästä 20 sakkiin.”

Kaikkiaan 57 maan parhaat naisamatöörit pelaavat Irlannissa. Suomen joukkue on maailmanrankingien vertailussa sijalla 22. – joukkueen paras ranking on Anna Backmanilla (130.). USA lähtee turnaukseen suurimpana ennakkosuosikkina – joukkueessa pelaa amatöörirankingin top3. Muita vahvoja mitalikandidaatteja ovat kolme viimeisestä neljästä kisasta voittanut Etelä-Korea, Ruotsi, Saksa sekä kotijoukkue Irlanti.

Kilpailu on lyöntipelimuotoinen 72 reiän joukkuekilpailu kolmihenkisin joukkuein. Joukkueen tulokseen lasketaan jokaiselta kilpailukierrokselta kaksi parasta henkilökohtaista kierrostulosta.

Suomen paras saavutus MM-tasolla on naisten joukkueen vuonna 2012 voittama pronssimitali. Naisten joukkueen valmentajana myös tuolloin olivat Mustonen ja Lindholm.

Kisa alkaa keskiviikkoaamuna, suomalaiset aloittavat urakkansa peräkkäisissä ryhmissä O’Meara Coursella alkaen kello 10.51 Suomen aikaa. Livescoringia voi seurata TÄSTÄ.