SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Naisten EM-kisat Kytäjälle 2020

Kilpagolf18. Syyskuuta 2019

Naisten henkilökohtaiset EM-kisat pelataan ensi kesänä Kytäjä Golfissa 22.-25.heinäkuuta. South East-kentällä paremmuudestaan kisaa maanosan 144 parasta amatööriä.

Krista Junkkari pelasi itsensä tällä kaudella hopealle Englannissa.

Suomi on järjestänyt 2010-luvulla kahdet henkilökohtaiset ja kolmet joukkueiden EM-kisat. Vuonna 2013 naiset pelasivat viimeksi kotiyleisön edessä Aura Golfissa, jolloin Krista Bakker nappasi pronssia.

Menestystoiveita riittää ensi vuodellekin, onhan Krista Junkkari hallitseva EM-hopeamitalisti tältä kesältä.

Kytäjä Golf on kokenut kilpailujen järjestäjä Challenge Touria myöten, ja kentät fasiliteetteineen ovat huippuluokkaa. Mennyt vuosi on täyttynyt uudistumisesta ja hienon kesän jälkeen edessä on lisää suunnitelmia ja tavoitteita. EM-kisat olivat Kytäjälle luonnollinen valinta tilaisuuden tullessa.

”Mielestämme on tärkeä järjestää myös kansainvälisiä tapahtumia, joka on myös kiva piristysruiske koko henkilöstölle. Naisten golf on itsessään jo asia, jota on hyvä tukea. Kaikki ponnistelut naisten pelaamisen lisäämiseksi ovat tervetulleita”, toiminnanjohtaja Sari Tani kertoo.

Tani ei usko järjestelyjen erovavan miesten kisoista, vaan heinäkuussa tullaan varmasti näkemään yhtä komeaa golfia.

”Kilpailunjohto virittää kisakentän ja kentänhoidon toimenpiteisiin tullaan panostamaan erityisesti jo hyvissä ajoin ennen kisaa ja sen aikana. Pelaajat pääsevät nauttimaan huippuolosuhteista.”

Kisakenttänä toimii South East. Kuva: Kytäjä Golf

Kytäjällä halutaan panostaa myös kilpailun oheistoimintaan valtakunnallisella tyttöjen golfleirillä.

”Olen jo alustavasti varannut SE:n 17.väylän viereisen koulun majoituskäyttöön leiriläisille. Talven aikana täytyy sopia leirin yhteistyökumppanit, ja muutama taho onkin jo ilmoittautunut halukkaaksi”, Tani hymyilee.

”Muistelen lämmöllä vuoden 2013 kisoja Aurassa pelaajana, joten todella mielenkiintoista päästä tähän projektiin nyt toiselle puolelle köysiä. Saamme varmasti ison joukon suomalaisia kamppailemaan menestyksestä”, Golfliiton kilpailukoordinaattori Annika Nykänen kertoo.