SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Miesten joukkue uskoo tosissaan MM-menestykseen Irlannissa

Kilpagolf4. Syyskuuta 2018

Kisa alkaa keskiviikkona - ”Me voidaan voittaa tää”

Miesten golfin MM-kisat, Eisenhower Trophy, pelataan keskiviikosta lauantaihin Irlannissa, Carton Housen kentillä Dublinin lähellä. Suomea vihreällä saarella edustavat Matias Honkala, Sami Välimäki ja Veeti Mähönen. Valmentajina ovat Fredrik Jendelid ja Pasi Purhonen, kapteenina totutusti Matti Lindholm.

Suomen joukkue on täynnä EM-kultamitalisteja, mutta MM-tasolla kaikki ovat ensikertalaisia. Siitä huolimatta etenkin Välimäki ja Honkala ovat tuttuja kasvoja isoissa kilpailuissa. Miehillä on pitkä meriittilista kansainvälisistä otteluista, viimeisimpänä heinäkuussa Linna Golfissa pelattu St Andrews Trophy. Molemmat ovat jo hyvän aikaa olleet amatöörien maailmanlistan sadan joukossa – Välimäki tällä hetkellä sijalla 21 ja Honkala 58.

Duon täydentää Veeti Mähönen, joka on joukkueen ennakkoluuloton villi kortti. EM-kisoissa ratkaisijan paikalla ollut Mähönen on tuoreempi kasvo isoilla areenoilla, mutta ansaitsi paikkansa joukkueessa pelinäytöillä ja kovalla paineensietokyvyllä.

Veeti Mähönen

”Täällä ei ole ehtinyt jännittää, ajatukset ovat olleet valmistautumisessa. Varmasti ensimmäisen avauslyönnin lähestyessä pientä jännitystä tulee, EM-kisoissa ainakin meni niin.”

”Links-kentät eivät ole erityisen tuttuja mutta missä tahansa pärjää, kun lyö hyvin palloa – ja lyön nyt paremmin kuin oikeastaan koskaan”, Mähönen toteaa harjoituskierroksella Montgomerie Coursella.

Montgomerie on kahdesta pelattavasta kentästä haastavampi. Pitkä, links-tyyppinen ja erittäin vahvasti bunkkeroitu. Välimäen mielestä se muistuttaa paljon Saksan EM-kenttää, mutta on tiukempi.

”Avauksilla on olennaista välttää bunkkerit, puistomaisemmalla O’Mearalla voi pommittaa vähän minne tahansa. Siellä tehdään paljon birdiejä”, Välimäki tiivistää.

Kaikki suomalaiset lyövät palloa tarpeeksi pitkälle, ja valmistelut kotona on selvästi tehty koska pallo myös tottelee.

”Peli tuntuu hyvältä”, kuuluu vastaus kaikkien suusta.

Suomen joukkue Sami Välimäki, Matias Honkala ja Veeti Mähönen.

Koko joukkueesta huokuu vahva itseluottamus omaan tekemiseensä. Jo harjoituspäivinä tekeminen on keskittynyttä ja laadukasta, vaikka vähän pidemmät hiljaiset hetket täyttyvätkin huumorilla. Heinäkuinen EM-kulta on kaikilla muistissa todisteena, että Suomi kykenee menestymään parhaiden joukossakin.

”Me voidaan voittaa tää”, Matias Honkala toteaa vakavana ensimmäisessä tiimipalaverissa. Naureskelua ei kuulu, vaan joukkuetoverit nyökkäävät olevansa samaa mieltä.

Päävalmentaja Fredrik Jendelid komppaa.

”Kyllä, mitaliin eli kolmen kärkeen meillä on kaikki mahdollisuudet. Tietysti se tarkoittaa, että meidän pitää pelata ehdottomasti parasta peliämme läpi viikon. Hyvä henki ja fiksu pelisuunnitelma ovat avainasemassa.”

”Jokainen on vastuussa siitä, että on parhaassa mahdollisessa terässä ykköstiillä, valmentajat auttavat missä tahansa pelaajat tarvitsevat apua”, Jendelid linjaa.

Suomen itseluottamus ei ole tuulesta temmattua – pelaajien maailmanrankingeja vertailemalla Suomi on 12. Kolmen kärki on USA, Australia ja Italia. Euroopan tasosta kertoo, että kymmenen kärjestä kuusi on eurooppalaisia.

”Joukkueena sitoudumme antamaan aina 100%, puhaltamaan yhteen hiileen mitä tahansa tapahtui, ja olemaan aina hiukan parempia seuraavana päivänä”, Matias Honkala tiivisti Suomen avainteemat.

Suomi aloittaa pelit Montgomerie Coursella keskiviikkona klo 14.15 Suomen aikaa Mexicon ja Etelä-Afrikan kanssa.

Livescoreen TÄSTÄ.

Eisenhower Trophy, 5.-8.9. Carton House, Irlanti

-Pelataan 31. kerran, ensimmäistä kertaa Irlannissa

-Pelimuotona 72r lyöntipeli. Kolmen hengen joukkueet, joista kahden parhaan tulos päivittäin lasketaan joukkueen tulokseen.

-Kenttinä Montgomerie Course (par72) ja O’Meara Course (par73)

-72 joukkuetta, eksoottisimpia maita esimerkiksi Guam ja Caymansaaret

-Suomen itseluottamus ei ole tuulesta temmattua – Suomi on pelaajien maailmanlistan rankingeja vertailemalla 12. Kolmen kärki on USA, Australia ja Italia.

-Suomen paras sijoitus miehissä on viides (Filippiinit 1996 & Chile 1998)