SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Miehet päättivät MM-kisat eagleen, sijoitus 37.

Kilpagolf8. Syyskuuta 2018

Kokonaisuudessaan MM-kisat iso pettymys – potentiaalia oli

MM-kisojen finaalipäivä alkoi Irlannille tyypillisesti sateisena. Suomi pelasi jo kolmatta päivää putkeen aamun ensimmäisessä lähdössä klo 7.45, joten aikaiset herätykset tulivat joukkueelle tutuksi. Lauantain pelaaminen oli tasaista ja ajoittain tahmeatakin eivätkä birdiet uponneet haluttuun tahtiin. Lopputulokseksi taululle lyötiin -2, joten yhteistuloksella -4 Suomi nousi sijalle 37.

Parhaiten sadekelin ja Montogomerie Coursen haasteet selätti Sami Välimäki, 69 (-3). Välimäki lopetti MM-kisat upeaan 20 metriseen eagleen 18. griinillä.

Sami Välimäki nousi joukkueen parhaaksi pelaajaksi MM-kisoissa.

”Tosi peruspeliä tänään. Onneksi tuli muutama hyvä upotus ja yksi up&down 100 metristä, joilla sai virheitä siloteltua. Viimeinen väylä tietysti lämmittää. Nousujohteiset kisat”, Välimäki kertoi.

Välimäki nousi samalla joukkueen parhaaksi, -4. Kisan henkilökohtaisissa tuloksissa hän oli t67.

Toinen joukkueen tulokseen otettu kierros oli Matias Honkalan 73 (+1). Veeti Mähönen pelasi 74 (+2).

Sade oli pehmittänyt Montgomerien griinit, eikä kenttä pelannut niin links-tyylisenä kuin aiemmin viikolla. Haastavien lipunpaikkojen lisäksi piti varoa liiallista alakierrettä lähestymisissä, sillä liikaspinni johti helposti pallojen valumiseen ulos griineiltä.

Kapteenina Matti Lindholm on ainoa, jolla on lupa kierrosten aikana kommunikoida pelaajien kanssa.

Kärjessä tiukka kamppailu

Eisenhower Trophya pääsi nostamaan lopulta Tanska (-39), joka kiri takaa ohi. Joukkueensa voittoon siivittivät vasta 17-vuotiaat kaksoset, Nicolai ja Rasmus Hojgaard, jotka pelasivat turnauksen -15 ja -16. MM-hopeaa otti USA jääden lyönnin päähän, pronssille nousi Espanja tuloksella -36.

Kokonaisuudessaan MM-kisat olivat pettymys

Suomen miehet olivat luonnollisesti pettyneitä suoritukseensa. Kahden vuoden takainen 30.sija Meksikosta ei parantunut, vaikka tavoitteet olivat asetettu korkealle. Eri pelaajilla vähän eri osa-alueet tökkivät, mutta yleisesti tuloksen teko oli kisapäivinä vaikeata.

”Alku oli liian surkea kaikilta, siihen tämä kaatui”, kaikki kolme pelaajaa totesivat.

On selvää, että Suomi alisuoritti potentiaaliinsa nähden.

”Huomattavasti alle sen tason, mihin joukkue pystyi Saksan EM-kisoissa. Onnistumiset eivät ruokkineet toisiaan, vaan pelihuumori oli välillä kateissa. Homma ei lähtenyt etenemään omalla painollaan”, kapteeni Matti Lindholm kommentoi.

Eniten kärkeen nähden Suomi hävisi par5-väylillä ja virheiden eli käytännössä bogien määrässä. Myös birdiejä laskettiin vain 44 kappaletta, mutta se selittyy par5-väylien heikoilla tuloksilla. Suomi pelasi par5-väylät -7, parhaat -24.

”Emme aina yltäneet kahdella griinille, ja wedget jäivät liian kauaksi birdieille”, päävalmentaja Fredrik Jendelid analysoi.

”Lisäksi joukkueen tuloksiin laskettiin 31 virhettä, kärjessä niitä oli keskimäärin 12 – se on jo 19 lyöntiä. Virheet tapahtuvat joko huonosta pelisuunnitelmasta tai huonoista lyönneistä, meidän tapauksessamme enemmän jälkimmäisestä.”

Suomen pelin vahvuudet olivat puttaamisessa ja hyvässä pelisuunnitelmassa. Myös joukkuehenki jatkui tiiviinä.

”On osa pelaajan kehitystä pystyä käsittelemään turhautumista, kun peli ei kulje. Tällä viikolla se ei kulkenut, mutta on opittava jättämään huono lyönti taakseen ja jatkamaan matkaa”, Pasi Purhonen kiteytti.

Tulokset MM-kisan kotisivulta.

Matias Honkala tähyää rautalyöntinsä perään.