SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Midien EM-kisoissa voitot Australiaan ja Hollantiin

Kilpagolf8. Kesäkuuta 2019

Suomalaisten parhaat naisissa 9. ja miehissä 11.

European Mid Amateur Championship saatiin lauantaina päätökseen huippuolosuhteissa, ja tulostaso nousikin kaikista päivistä kovimmaksi. 29 pelaajaa sivusi tai alitti ihannetuloksen viimeisellä kierroksella St. Laurence Golfissa Lohjalla.

Miesten voittajaksi kruunattiin näytöstyyliin Richard Heath, joka voitti EM-kultaa myös vuonna 2015. Australialainen lähti finaalipäivään kahden lyönnin johdosta, ja repäisi selvän eron haastajiinsa tekemällä viisi birdietä etuysille. Lopputulos -13 (69-68-66) riitti kultamitaliin kahdeksan lyönnin erolla. Hopeaa sai Saksan Daniel Schmielding ja pronssia Ranskan Christophe de Grancey.

”Aikamoinen päivä, kaikki tuntui onnistuvan tänään ja loksahtavan kohdalleen. Hyvä fiilis alkoi jo viime viikolla kisoissa. Avain voittoon oli virheiden välttäminen ja onnistunut puttipeli”, onnellinen voittaja tiivisti viikkoa.

Jo 15 vuotta Sveitsissä asunut Heath toimii siviilissä Euroopan Golfliitto EGA:n pääsihteerinä. Tällä viikolla hän ei kuitenkaan ollut järjestelyvastuussa kuten yleensä, vaan pääsi itse keskittymään pelaamiseen.

”En ikinä jätä käyttämättä tilaisuutta tulla Suomeen – tämä on lempipaikkojani maailmassa.”

Suomalaisten parhaaksi 11. sijalle nousivat Tuomo Paavola ja Ilkka Jokinen yhteistuloksella +1.

Naisten kisa oli päinvastoin tasainen ja ratkesi vasta viimeisellä reiällä. Historiallisesti ensimmäiseksi naisten Euroopan mestariksi nousi Hollannin Myrte Eikenaar (+6), joka pelasi lauantaina naisten parhaan kierroksen 70. Hopea meni Saksaan Nina Birkenille (+8) ja pronssi Ranskan Amandine Vincentille (+10).

”Upea kuntoinen kenttä haastoi meidät loppuun asti. On mahtava olla ensimmäinen Euroopan mestari, ja yhteishenki oli mahtava koko turnauksessa”, Eikenaar kertoi.

Voittopuheessaan Eikenaar paljasti puhuneensa viime kesänä EGA:lle myös mid-naisten ottamisesta mukaan EM-kisoihin, joten voitto lämmitti senkin takia hänen sydäntään.

Paras suomalainen Milla Hallanoro (+20) hyytyi 9. sijalle.

Pelaajat hehkuttivat St. Laurencen Kalkki-Petteri -kentän kuntoa tasaisesti. Myös järjestelyt olivat huippuluokkaa, ja Suomessa tullaan jatkossakin näkemään korkeatasoisia kilpailuja.

Lopputulokset TÄÄLTÄ.