SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Matias Honkalalle kirvelevä tappio Englannissa

Kilpagolf23. Kesäkuuta 2017

Italian Luca Cianchetti päätti molempien jäljellä olleiden suomalaisten urakan kuuluisassa Amateur Championshipissä.

Matias Honkalan tie Amateur Championshipissä nousi harmillisesti pystyyn neljännellä kierroksella. Hän johti ja hallitsi ottelua Luca Cianchettia vastaan kierroksen loppupuolelle saakka, mutta italialaisen tehoisku tärkeässä paikassa oli Nevas Golfin pelaajalle myrkkyä.

Matsissa heti ykkösreiän voittanut Honkala johti kamppailua kolmessa eri otteessa 3up – ensimmäisen kerran neljännen ja jälkimmäisen kerran 13. reiän jälkeen. Cianchetti oli koko ajan altavastaajan asemassa, kunnes tasoitti ottelun 16. reiän birdiellään. Seuraavan reiän birdie vei hänet ensimmäisen kerran johtoon, ja kun 18. reikä tasattiin, ei jatkorei’ille ollut tarvetta.

Honkala voitti aamupäivällä käynnistyneessä kolmannen kierroksen ottelussa Englannin Tom Slomanin 1/0. Kilpailu oli päivällä muutaman tunnin keskeytyksissä ukkosen ja sateen vuoksi. Honkala otti tauon jälkeen pari nopeaa reikävoittoa, mutta Sloman laittoi jatkossa pelin vielä jännittäväksi.

Toinen 32:n joukkoon yltänyt suomalainen, Casper Simberg, oli kolmannen kierroksen ottelussaan vastaanottavana osapuolena (5/4) Cianchettia vastaan. Näin sama italialaispelaaja tuli romuttaneeksi saman päivänä aikana molempien suomalaisten menestyshaaveet maailman arvostetuimpien amatööriturnausten joukkoon kuuluvassa kilpailussa.

Cianchetti ei pääse seuraavassakaan ottelussa eroon pohjoismaalaisista. Hän kohtaa perjantain puolivälierässä Ruotsin Fredrik Niléhnin. Norjan Jarle Kaldestad Volden taistelee puolestaan välieräpaikasta Australian Dylan Perryn kanssa.

Tämänvuotinen Amateur Championship pelataan Openistakin tutulla Royal St George’s -major-kentällä.

Mikko Ilonen on vuoteen 1885 ylettyvän ”Amateurin” historian ainoa suomalaisvoittaja. Hän ylsi merkittävimpään amatöörisaavutukseensa Royal Liverpool Golf Clubilla vuonna 2010. Toni Hakula pelasi 13 vuotta myöhemmin turnauksen finaalissa, mutta kärsi Englannin Garrick Porteoukselle 6/5-tappion.

Amateur Championshipin voittajista Walesin Stephen Dodd (1989) ja Englannin Gary Wolstenholme (1991) ovat mukana Linna Golfissa parhaillaan menossa olevassa European Senior Tourin kilpailussa.