SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Matias Honkala Euroopan Junior Ryder Cup -joukkueeseen

Kilpagolf18. Elokuuta 2016

Nevas Golfin Matias Honkalan huippukausi huipentuu Ryder Cup -tunnelmissa.

Nevas Golfin Matias Honkala on valittu Euroopan joukkueeseen junioreiden Ryder Cupiin. Kaksipäiväinen turnaus pelataan golfin suurimman joukkuekilpailun, Yhdysvaltain ja Euroopan joukkueiden välillä pelattavan Ryder Cupin, alla 26.–27. syyskuuta.

Alle 18-vuotiaiden Junior Ryder Cup pelataan Interlachen Country Clubilla Minneapolisissa Yhdysvalloissa. Kentällä on pelattu muun muassa vuoden 1930 U.S. Open sekä viimeisenä suurkilpailuna vuoden 2008 U.S. Women’s Open.

Euroopan joukkueen muodostaa kuusi poikaa ja kuusi tyttöä. Sekä poikien että tyttöjen kolme parasta on valittu erillisen Junior Ryder Cupin rankinglistojen perusteella ja kolme kapteenin villeillä korteilla. Honkala oli rankinglistalla kuudes, mutta vakuutti valitsijat otteillaan viime viikolla päättyneessä Boys Amateur Championshipissä, jossa hän ylsi puolivälieriin.

”En oikein osannut sitä edes odottaa, kun tämä kausi lähti käyntiin. Mutta tässä nyt ollaan ja jengiin on valittu. Aika huikeeta”, Honkala totesi torstaina ennen Talissa pelattavan Erkko Tropyn avauskierrosta.

Honkalalla on takanaan erinomainen kausi. Hän nosti itsensä kotimaista kilpagolfia seuraavien mielenkiinnon kohteeksi jo varhain keväällä hurjasteltuaan huhti–toukokuunvaihteessa pelatussa Finnair Junior Tourin avauksessa kolme kierrosta ennätyksellisesti yhteensä 16 alle parin. Eroa seuraaviin kertyi peräti 17 lyöntiä.

Peli kulki mainiosti myös Finnish Tourin osakilpailuissa toukokuussa. Nordcenterin avauskisassa Honkala oli kakkonen, ja vei nimiinsä seuraavan Vanajanlinnassa pelatun osakilpailun.

”Olen laittanut paljon putteja sisään ja kentällä on ollut tosi positiivinen fiilis. Olen tehnyt kentällä kaiken niin hyvin kuin olen pystynyt. Se on riittänyt aika hyvin”, Honkala kertoi.

Junior Ryder Cupin lisäksi joukkueet pelaavat ystävyysottelun Ryder Cupia isännöivällä Hazeltine National Golf Clubilla. Joukkueet pääsevät mukaan myös 30. syyskuuta alkavan Ryder Cupin avajaisseremonioihin.

”Eiköhän siitä tule aika huikea kokemus. Varmaan ainakin pari päivää katsotaan Ryder Cupia paikan päällä”, Honkala arvioi.

Junior Ryder Cup pelattiin ensimmäisen kerran vuonna 1997. Yhdysvallat johtaa voitoissa lukemin 5–3 ja kerran on pelattu tasan. Yhdysvallat on vienyt neljä edellistä kohtaamista nimiinsä selvin numeroin.

Amatöörien maailmanlistalla parhaana suomalaisena sijalla 48 oleva Honkala on valittu myös Suomen MM-joukkueeseen, mutta Junior Ryder Cup -edustuksen vuoksi 21.–24. syyskuuta Meksikossa pelattavat MM-kisat jäävät häneltä väliin. Honkalan tilalle kolmimiehiseen MM-joukkueeseen valitaan uusi pelaaja.

Katso Matias honkalan videohaastattelu Golfliiton Facebook-sivuilla