SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Manner-Euroopalla niukka johto perinteisessä Jacques Leglise Trophyssä

Kilpagolf1. Syyskuuta 2017

Matias Honkala oli tienaamassa aamupäivän foursome-otteluissa puolikasta pistettä joukkueelleen.

Nevas Golfin Matias Honkala kuuluu tämänvuotisen Jacques Leglise Trophyn Manner-Euroopan joukkueen muodostavaan yhdeksikköön.

Kyseessä on ensimmäisen kerran vuonna 1958, mutta yhtäjaksoisesti vuodesta 1977 pelattu alle 18-vuotiaiden poikien haasteottelu, jossa Manner-Eurooppa kohtaa Ison-Britannian ja Irlannin yhdistelmän.

Irlannissa Ballybunion Golf Clubin kentällä perjantaina käynnistynyt ottelu sujui Jacques Leglise Trophyn viimevuotista voittoa puolustavalta Manner-Euroopalta hyvin. Joukkue johtaa avauspäivän jälkeen ottelua pistein 6½-5½.

Honkala oli mukana aamupäivän foursome-kamppailuissa, joissa hän norjalaisen peliparinsa Markus Braadlien kanssa päätyi tasapeliin vastustajinaan GB&I:n Luke Harries ja Darren Howie.

Matsi eteni pitkään Honkalan ja Braadlien komennossa, kunnes vastustajat nousivat ensimmäisen kerran tasoihin 12. reiällä. Harries ja Howie hinasivat itsensä ottelussa kolmannen kerran rinnalle 17. reiällä, ja päätösreikä tasattiin.

Honkala oli kaksinpeleissä huilivuorossa, tehtyään tilaa Eduard Rousaud Sabatelle. Espanjalainen olikin lennossa, otettuaan singeleiden suurinumeroisimman (6/5) voiton GB&I:n Robin Williamsista.

Manner-Eurooppa voitti foursomet pistein 2½-1½ ja kaksinpelit tasattiin pistein 4–4.

Honkala ja Braadlie kohtaavat Harries ja Howien uudelleen päätöspäivän nelinpeleissä. Singeleissä Honkala saa iltapäivällä vastaansa Alex Fitzpatrickin.