SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Lyöntipelin Suomen mestaruudet ratkotaan Master Golfissa

Kilpagolf13. Heinäkuuta 2021

Golfin superviikot jatkuvat – ketkä vievät mestaruudet?

Kotimaisen golfkauden perinteikäs kohokohta, lyöntipelin SM-kilpailu pelataan tänä vuonna Master Golf Clubin kentällä Espoossa. Kilpailu käynnistyy huomenna keskiviikkona, ja Suomen mestarit kruunataan lauantain päätöskierroksen jälkeen.

Miesten sarjassa mestaruutta lähtee tavoittelemaan 129 pelaajaa, naisia on mukana 25, ja perjantaista eteenpäin mukana on myös 12 erityisgolfareiden E-Tourin pelaajaa.

Master Golf Club on kokenut kisajärjestäjä, ja kun he edellisen kerran isännöivät lyöntipelin SM-kilpailuja vuonna 2010, voittajina olivat Miro Veijalainen ja Sanna Nuutinen. Veijalaisen voittotulos oli -5 ja Nuutisen +3.

Tänä vuonna kilpailuissa mukana on monia kotimaisen golfin kärkinimiä, muun muassa Audi Finnish PGA Golf Tourin rankingin kuusi parasta pelaajaa ovat paikalla ranking-ykkösen Casper Simbergin johdolla.

Kotikenttäedusta nauttiva Saku Halonen voitti kaksi viikkoa sitten alle 21-vuotiaiden lyöntipelin SM-kultaa Lakeside Golfissa, joten hän on myös yksi varteenotettava menestyjä tällä viikolla.

Katri Bakker voitti jo reikäpelin SM-kultaa, miten käy lyöntipeleissä?

Naisten puolella kilpailu osuu harmittavasti päällekkäin Gant Ladies Openin kanssa, mutta siitä huolimatta Master Golfissa nähdään naistenkin puolella huippugolfia. Siitä pitävät esimerkiksi huolen alle 21-vuotiaiden lyöntipelimestari Henni Mustonen ja aikuisten reikäpelikultaa Laukaassa voittanut Katri Bakker.

E-Tourilla kovinta tuloskuntoa tähän mennessä osoittanut Tero Peltola lähtee Masteriin hyvistä asetelmista, sillä hän voitti E-Tourin edellisen osakilpailun.

Kilpailukenttänä toimiva Master Golf Clubin Master-kenttä haastaa pelaajia monipuolisesti. Ensimmäisen yhdeksän reiän aikana pelaajilta vaaditaan metsien reunustamilla väylillä tarkkuutta, ja takaysillä korotetut viheriöalueet tuovat omat haasteensa peliin.

Yleisö on tervetullut seuraamaan huippugolfia paikan päälle Master Golfiin. Pelit käynnistyvät keskiviikkoaamuna kello 7.30.

Päivitetty 15.7. klo 9.40. Muutettu E-tourin pelaajien mukaantulopäivä perjantaiksi.