SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Lyöntipelin Suomen mestaruudet ratkotaan 2018 Aura Golfissa

Kilpagolf20. Marraskuuta 2017

Aura Golf isännöi 60-vuotisjuhlansa kunniaksi SM-kisoja, jotka järjestettiin kentällä viimeksi 2006.

Lyöntipelin SM-kilpailu palaa 12 vuoden tauon jälkeen Aura Golfin kentälle Turun Ruissaloon. Edellisen kerran mitaleista taisteltiin samalla kentällä 2006, kun voittoa juhlivat Heikki Mäntylä ja Hanna-Leena Salonen (nyk. Ronkainen).

Vaikka edellisestä SM-kisasta on aikaa, Aura Golf on kokenut kisajärjestäjä. Viimeisin iso koitos oli Challenge Tourin osakilpailu Gant Open vuonna 2015. Järjestelykokemusta on lisäksi monen vuoden ajalta miesten ja naisten pohjoismaisilta ammattilaiskiertueilta, amatöörien EM-kilpailuista ja monesta kansallisesta arvokilpailusta.

Aura Golfin puitteet ovat kunnossa kaikilta osin, jäsenistö osallistuu talkootöihin innokkaasti ja hyvässä urheiluhengessä. Seuran toiminnanjohtaja Sami Pere on levollinen, mutta innostunut ensi kesän tapahtumasta.

Kisaisännyys mahdollistaa oman seuran nuorten lahjakkuuksien osallistumisen.

”Aura Golfissa on Challenge Tour -kisan jälkeen vietetty pari kautta ilman tämän kokoluokan arvokilpailuja. Nyt kun seura täyttää 60 vuotta, niin juhlavuoden ohjelmaan aikuisten SM-kilpailut sopivat mainiosti.”


”Ammattilaispelaajien osallistuminen antaa mukavan lisämausteen. Kisaisännyys mahdollistaa oman seuran nuorten lahjakkuuksien osallistumisen kilpailuun ja omien pelaajien menestysodotukset varsinkin naisten puolella ovat korkealla. Vapaaehtoistyö on tärkeä osa Aura Golfin urheiluseuratoimintaa ja uskon, että saamme jälleen kasattua osaavan ja motivoituneen porukan varmistamaan huippuluokan järjestelyt.”

Lyöntipelin Suomen mestaruuskilpailu sai merkittävän kasvojen kohotuksen 2016, kun kilpailu avattiin myös ammattilaispelaajille. Tavoitteena oli saada mukaan kaikki maamme parhaat pelurit. Onnistunut kokeilu jatkui 2017 Talissa, kun mukana oli myös naisten ammattilaiskärki. Hallitsevia mestareita ovat Lauri Ruuska ja Krista Bakker.

SM-kisaviikkoon on tuonut uutta ilmettä myös Respect-hengessä pelattava Mestareiden Mestari –kilpailu, johon saavat kutsun kaikki aiemmat lyöntipelin Suomen mestarit miesten ja naisten sarjoista. Talissa 2017 voiton korjasi vuoden 1993 Suomen mestari Mikko Rantanen.