SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Kuka korjaa potin Finnish Openissa?

Kilpagolf29. Elokuuta 2018

Jaakko Mäkitalo ja Alastaro Golf isännöivät torstaina käynnistyvää Finnish Openia.

Golfin Finnish Open on viime vuodet kuulunut Nordic Liigan kilpailukalenteriin, mutta kilpailunäyttämö on vaihdellut vuosittain. Tänä vuonna kilpailua isännöi Alastaro Golf, ja kilpailu kantaa nimeä Timberwise Finnish Open hosted by Jaakko Mäkitalo. Torstaina käynnistyvä ja lauantaina päättyvä 54 reiän koitos kasaa Suomen pisimmän kentän maineessa olevalla Alastaron kentälle mielenkiintoisen pelaajakatraan.

Kilpailun isäntänä toimiva Jaakko Mäkitalo lähtee kirittämään vieraitaan, ja hän on varmasti kotikentällään vahva menestyskandidaatti. Nimilistalta löytyvät myös muun muassa Roope Kakon ja viime kauteen kilpagolfuransa lopettaneen Joonas Granbergin nimet, ja tietenkin pitkä lista muita ammattilais- ja amatöörinimiä, joilla on hyvät mahdollisuudet taistella Finnish Openin voitosta. Kilpailuun on ilmoittautunut 112 pelaajaa.

Suomalaisten kausi Nordic Liigassa on sujunut vaisusti, sillä yhtään suomalaispelaajaa ei ole 50 parhaan joukossa kiertueen rahalistalla. Amatööri Jonatan Jolkkonen sijoittui toukokuussa Pärnu Bayssa pelatussa kilpailussa jaetulle toiselle sijalle, ja niiden pisteiden ansiosta hän on rankingissa parhaana suomalaisena sijalla 53.

Lite bättre

Jaakko Mäkitalolla on ollut iso rooli kilpailun rakentamisessa. Hän sanoo, että järjestelyissä on haluttu kiinnittää huomiota tekemisen laatuun.

”Olemme koittaneet tehdä asioita hieman paremmin kuin muut. Pieniin yksityiskohtiin on kiinnitetty erityistä huomiota. Esimerkiksi tiimerkit ja -mainokset on tehty pääsponsorin alaan sopiviksi, eli ne on tehty puusta”, Mäkitalo kertoo 50 000 euron palkintopotin kilpailusta.

Kilpailussa isointa osaa näyttelee tietenkin itse kenttä, ja Alastaron kenttä on Mäkitalon puheiden mukaan huippukunnossa kilpailun alla.

”Kenttä on hienossa ruohossa. Toiveissa olisi, että ei hirveästi sataisi enää vettä, niin saisimme kovetettua greenejä. Mutta kyllä kenttä on arvoisessaan kunnossa”, Mäkitalo kiittelee.

Pitkän uran kilpagolfissa tehnyt Mäkitalo kirjoitti Vierumäen Challenge Tour -kilpailun jälkeen Facebook-sivuilleen, että se taisi olla hänen viimeinen birdiensä Challenge Tourilla. Teksti ei ollut mitään pettyneen miehen tilitystä, vaan pitkän harkinnan tulos.

”Kirjoitin sinne ’never say never’, mutta se on varmaa, että täyttä Challenge Tour -kautta en lähde enää kiertämään. En koe sen olevan se reitti, jota haluan enää lähteä kulkemaan. Pelaan tämän oman kilpailun, ja syksyn ET-karsinta on viimeinen rykäisy. Jos sieltä jollain konstilla saisin kortin Euroopan Tourille, niin siinä tapauksessa homma totta kai jatkuisi”, hän sanoo suoraan.