SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Kotimaan kisakausi alkaa viikonloppuna

Kilpagolf26. Huhtikuuta 2019

Junioreiden Performance Center-tapahtumat kehittyvät edelleen

Junioreiden ykköskiertue Fujitsu Finnish Junior Tour avaa kotimaisen kilpailukauden viikonloppuna 27.-28.4. Yhteensä 78 pelaajaa asettuu viivalle Kullo Golfissa Porvoossa.

Pojissa suosikin viittaa kantavat Team Finlandin Sakke Siltala ja Saku Tuusa. Tytöissä vahvimpia nimiä taas ovat Katri Bakker ja Ada Huhtala.

Perjantain harjoituspäivänä pelaajilla oli mahdollisuus käyttää Titleist Performance Centerin palveluita.

Jo kahden vuoden ajan pyörineet Performance Center-tapahtumat saavat jatkoa tänä vuonna kahdeksassa FJT-osakilpailussa Kulloossa, Lohjalla, Hillsidessa, Pickalassa, Suur-Helsingin Golfissa, Kuusankoskella, Salossa ja Pirkkalassa.

Titleist Performance Center tähtää pelaajien kehittämiseen, ja kilpailua edeltävän harjoituspäivän aikana järjestetään erilaisia valmennuksen tukipalveluita, kuten Trackman- ja Sam Puttlab -analyyseja, fysiopalveluita sekä välinedemoja vaihtuvalla kokoonpanolla.

Kulloossa paikalla oli liittovalmentaja Juha Skyttä vetämässä Trackmanin wedgetestiä ja tähtäysrastia putissa. Lisäksi Titleist tarjosi mailafittausta.

Uutuutena tänä vuonna on koko kauden kestävä kilpailu Trackmanin wedgetestissä. Pelaaja lyö 10 palloa 30m-90m, tarkoituksena lyödä tasan haluttu mitta. Kaikki yli 85 pistettä saaneet palkitaan Titleistin palkinnoilla, ja lisäksi kauden parhaat sekä Trackmanissa että SamPutt Labissa.

Pelaajat myös tilastoivat kilpailukierroksensa edellisvuosien tapaan, mikä mahdollistaa kattavan tietomäärän maan parhaista junioreista ja heidän kierroksistaan.

”FJT:n tehtävänä ei ole valmentaa pelaajia, vaan tuottaa lisää tietoa, jota pelaajat ja valmentajat voivat sitten hyödyntää parhaaksi katsomallaan tavalla”, kertoo kilpailukoordinaattori Annika Nykänen.

Tarkoituksena on tarjota lisää välineitä ja tietoa kehittää itseään. Viime vuotiset uraluennot laajenevat kertomaan pelaajapolusta ja kilpailujärjestelmästä myös ulkomailla.

”Lohjan kisan yhteydessä pidetään junioreille oma sääntöluento, jossa kerrataan vielä tärkeimmät uudistukset”, Nykänen kertoo.

Fujitsu Finnish Junior Tourin Livescore TÄÄLTÄ.

Viikkoa myöhemmin vapun jälkeen aikuisetkin avaavat kisakauden. Finnish Tour pelataan Nordcenterissä 3.-5.5. ja Midtourilla 4.-5.5. miehet Vuosaaressa ja naiset Meri-Teijossa.