SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Kiertuepäälliköt kouluttautumassa St. Andrewsin maisemissa

Kilpagolf29. Maaliskuuta 2018

Tiivis ohjelma ja keskustelut antoivat paljon eväitä tulevaan kauteen

Golfliiton juniortourien kiertuepäälliköt aloittivat kautensa maaliskuun lopulla golfin kehdossa, Skotlannin St.Andrewsissa.

Aiempina vuosina koulutus on pidetty Vierumäellä tai Långvikissa, mutta tänä vuonna haluttiin jotain erilaista. Kilpailuvastaava Mika Wikström on R&A:n jäsen, joten yhteydet ja varaukset St. Andrewsiin sujuivat sulavasti.

Mukana neljän päivän omakustannematkalla olivat Annika Nykänen, Matti Huomanen, Juha Santala, Miika Meier, Marko Korhonen, Teemu Karvonen, Janne Burman ja Teemu Toivonen. Kouluttajina toimi Wikströmin lisäksi Teemu Laakso Suomen PGA:sta.

Matkaan lähdettiin aikaisin torstaina. Ensin lento Manchesteriin, josta ajettiin vielä 5 tuntia varsinaiseen määränpäähän. Päivien rakenne oli suurin piirtein sama: koulutusta iltapäivään, golfkierros ja illalla jatkettiin keskusteluilla ja kokemusten vaihdolla. Koulutuksissa käytiin läpi käytännön asioita kiertuepäällikön työstä – aina Golfboxin käytöstä sääntökysymyksiin ja miten toimitaan pelin keskeytyessä. Skypellä yhteydessä oltiin myös kilpailukoordinaattori Eero Kangasniemeen, joka esitteli tulevan kauden uudistuksia kiertueille.

-Tärkeää, että porukka oppii tuntemaan toisensa paremmin, se helpottaa yhteydenpitoa kauden aikana. Täällä käydyissä keskusteluissa on jaettu paljon kokemuksia ja toimivia käytäntöjä kisatapahtumiin, Wikström kertoo.

Ryhmä pääsi pelaamaan matkan aikana kolme kierrosta, St. Andrewsin Jubilee Coursen, New Coursen sekä kohokohtana Old Coursen. Wikströmin paikallistuntemuksen avulla kaikki pääsivät myös vierailemaan St. Andrewsin legendaarisella klubitalolla.

Toinen uusista kiertuepäälliköistä, Annika Nykänen, kertoo saaneensa paljon käytännön vinkkejä tuleviin tehtäviinsä.

-Reissu oli tosi hyvä, päästiin yhdessä tekemään kauden kisoja ja suunnitelmia. Nyt on helpompi fiilis lähteä vetämään ensimmäisiä kisoja. Ja paikkana St. Andrews on aivan uskomaton, etenkin Old Course.