SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Kerttu Hiltunen kolkutteli Junior Solheim Cup joukkueen ovea

Kilpagolf22. Elokuuta 2019

Kerttu Hiltunen on suunnitellut nousevansa golfmaailman huipulle – reitti sinne on kuitenkin poikkeuksellinen. Vasta 16-vuotiaan Hiltusen suunnitelmissa on pelata golfia kansainvälisillä kilpakentillä, kotimaan kiertueiden sijaan.

Yksi Hiltusen tulevaisuuden tavoitteista on paikka Junior Solheim Cupin Euroopan joukkueessa. Jo tänä kesänä tavoitteen toteutuminen kävi lähellä, kun Hiltunen jäi niukasti ulos naisten Solheim Cupin yhteydessä pelattavan juniorikilpailun Euroopan joukkueesta.

Paikka Junior Solheim Cupin Euroopan joukkueessa oli mahdollista saavuttaa valintakilpailuista jaettavien rankingpisteiden tai villin kortin kautta. Hiltunen kiersikin ahkerasti rankingpisteitä kerryttävissä kansainvälisissä kilpailuissa – yhteensä kymmenestä kilpailusta hän pelasi kahdeksassa, sijoittuen viidesti 20 parhaan pelaajan joukkoon.

”Junior Solheim Cup oli tämän kauden päätavoite ja pelasin kaikki mahdolliset karsintakilpailut. Kilpailukalenteri oli rakennettu täysin karsintakisojen aikataulun mukaan”, Hiltunen toteaa.

Pisteitä valintakilpailuista kertyi kauden aikana yhteensä 110.14, mikä oikeutti Hiltuselle rankingissa sijan 8. ennen viimeistä valintakilpailua. Viimeisimpänä valintakilpailuna pelatussa tyttöjen avoimessa amatöörimestaruuskilpailussa Skotlannin Panmure Golf Clubilla Hiltunen selvitti lyöntipelikarsinnan ja eteni reikäpelivaiheeseen. Ensimmäisessä reikäpeliottelussa Englannin Euphemie Rhodes oli kuitenkin selvästi vahvempi ja pudotti suomalaisen jatkosta selvin luvuin 6/5. Näin ollen viimeinen kilpailu ei kerryttänyt Hiltusen rankingpistetiliä ja muutama reikäpelivaiheessa jatkokierroksille edennyt pelaaja ohitti Hiltusen Solheim Cup -valinnoissa.

Junior Solheim Cupissa on suomalaisista pelannut vain Minea Blomqvist-Kakko, joka raivasi tiensä joukkueeseen kaksi kertaa peräkkäin vuosina 2002 ja 2003. Useat juniorijoukkueeseen valitut pelaajat ovat Blomqvist-Kakon tavoin rakentaneet menestyksekkään peliuran juniorikilpailujen jälkeen ammattilaiskiertueilla. Nykyisistä maailman kärkipelaajista Junior Solheim Cupin Euroopan joukkueessa ovat pelanneet muun muassa Anna Nordqvist, Charley Hull ja Georgia Hall.

Syksyllä Hiltunen aikoo suunnata kilpailemaan Atlantin toiselle puolelle. Kilpailuohjelmassa ovat ainakin juniorityttöjen maailmanmestaruus kilpailut Kanadan Angus Glen Golf Clubilla sekä vuosittain Yhdysvalloissa pelattava Junior Orange Bowl. Pääosin ulkomailla harjoitteleva ja kilpaileva Hiltunen on pelannut vastaavissa kilpailuissa aiemminkin – viime vuonna Junior Orange Bowl -kilpailusta kotiin tuomisina oli viides sija.

Parhaillaan Hiltunen pelaa Englannissa naisten avoimessa amtöörimestaruuskilpailussa Ipswich Golf Clubilla. Käynnissä olevaan kilpailuun sekä muihin loppukauden kilpailuihin Hiltusella on vain yksi tavoite.

”Aina kun lähden kisaan, tavoitteena on voitto”, Hiltunen toteaa.

Englannin naisten avoin amatöörimestaruuskilpailu: Tulosseuranta