SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Kenttäennätys Junkkarin nimiin, miehissä Hietala piti komennon

Kilpagolf17. Heinäkuuta 2020

Tiedossa tiukat kamppailut mitaleista SM-kisoissa - mestareiksi on tyrkyllä monia kokeneita SM-mitalisteja

Golfin lyöntipelin SM-kilpailujen 3.päivä oli nimensä veroinen ”moving day”, ja asemia haettiin finaalipäivälle. SM-kullasta käydään kova taistelu kaikissa sarjoissa.

Naisten sarjassa nähtiin upea suoritus, kun Krista Junkkari löi Ruuhikoskelle uuden naisten kenttäennätyksen, ja monia muitakin huipputuloksia pelattiin. Miesten kärki tiivistyi, mutta Alex Hietala pysyi yhä kärkipaikalla. Kahdeksan pelaajaa on alle par’in, ja viimeisellä kierroksella mestaruuteen tuskin noustaan sen joukon ulkopuolelta.

Myös erityisgolfareiden e-sarja pääsi alkuun, ja johtajan puikkoa heiluttaa viime vuoden mestari Tero Peltola.

Ruuhikosken kenttä on aurinkoisten kisapäivien aikana kuivunut, mikä tarkoittaa päänvaivaa pelaajille aiempaa pidemmillä rulleilla avauksissa ja myös kovempia griinejä.

Kiira Riihijärvi pitää johtoa naisten sarjassa.

Viime kesänä SM-kultaa voittanut Koski-Golfin Krista Junkkari nosti itsensä mestaruustaistoon 67 lyönnin kierroksellaan. Viisi alle ihannetuloksen on myös Ruuhikoski Golfin uusi naisten kenttäennätys.

”Huippufiilis! En osannut ajatella kenttäennätystä, päivän tavoite oli päästä mestaruuskamppailuun mukaan ja siinä onnistuin”, Junkkari pohti.

Junkkari on tuloslistalla toisena yhteistuloksella -4/71-74-67.

”Peli ei ollut mitään ilotulitusta tänään, mutta putit upposivat. Virheiltä ei vältytty, mutta hyvää oli onneksi paljon enemmän.”

Pitkälyöntinen kuusankoskelainen on saanut itseluottamusta Ruuhikosken kentän käydessä tutummaksi kisan edetessä. Par5-väylät hän yltää yhtä lukuun ottamalla kahdelle lyönnillä griinille.

Kenttäennätys oli 20-vuotiaalle jo toinen tälle kesälle, ensimmäinen syntyi Kymen Golfissa 21-vuotiaiden SM-kisoissa kesäkuussa.

Kilpailun johdossa jatkaa yhteistuloksella -6 edelleen amatööri Kiira Riihijärvi, jonka kierros sujui perjantaina 72 lyönnillä.

”Tänään oli vaikeampi päivä, mutta samalla taktiikalla jatkan eli väylälle, griinille ja putti kuppiin. Odotan innolla huomista kierrosta, kun hyvässä porukassa kiritetään toisiamme. Paras nainen voittakoon”, Riihijärvi kertoo.

Upeat 68 lyönnin kierrokset pelasivat myös Sanna Nuutinen (E/75-73-68) sekä toista sijaa jakamaan ja samalla kärkiryhmään noussut Emilia Tukiainen (-4/75-69-68).

Emilia Tukiainen on parantanut otteitaan joka päivä.

Miesten sarjassa tärkeän harppauksen tuloslistalla perjantaina teki Lauri Ruuska Tarina Golfista -6/68-74-68. Kaksinkertainen suomenmestari (2015 & 2017) tähyää kolmatta vyölleen, ja 68 lyönnin kierros nosti hänet kolmen lyönnin päähän.

Pitkistä lyönneistään tunnettu Ruuska tehtaili kierroksellaan kahdeksan birdietä, ja on tehnyt niitä eniten kaikista kisan pelaajista.

”Vaihteleva päivä, putteri oli erittäin kuumana. Vastapainoksi tuli bogejakin. Huomenna karsitaan ne pois kortista niin hyvä tulee”, Ruuska ennakoi.

Ruuskan kanssa toista sijaa jakaa St. Laurence Golfin Rasmus Karlsson -6/69-67-74.

Ruuskalla on eniten birdiejä koko kisan pelaajista.

Alex Hietala onnistui pitämään johtopaikkansa tuloksella -9/66-68-73, vaikka hänen kierroksessaan olikin haasteita heikon alun jälkeen. Vuoden 2018 suomenmestari kuitenkin odotti malttamattomana viimeistä kierrosta – senhän takia tänne on tultu.

”Griinien kuivuminen on tehnyt ne nopeammiksi, mikä täytyy ottaa huomioon etenkin chipeissä. Myös iltapäivällä nouseva tuuli pitää ottaa huomioon mailavalinnoissa”, Hietala analysoi muuttuneita olosuhteita kentällä kolmen kierroksen jälkeen

Miesten päivän parhaasta tuloksesta 67 vastasi Antti Valjakka Golf-Porrassalmesta.

Alex Hietalalla on kolmen lyönnin johtoasema.

Erityisgolfin ja avoimet SM-kilpailut pelataan nyt kolmatta kertaa yhdessä. Suomi oli ensimmäinen maa, joka otti tämän käytännöksi. Kenttä pelataan takatiiltä, kuten yleisessä sarjassakin. Osallistujia SM-kisoissa on yhdeksän.

Ruuhikosken kentän parhaiten klaarasi perjantaina viime vuoden suomenmestari Tero Peltola Tarina Golfista tuloksella +15/87. Vain lyönnin päässä on Karelia Golfin Petri Takkunen.

Peltola kehui Ruuhikosken kenttää ja olosuhteita mahtaviksi, mutta mainitsi yltyneen tuulen vaikuttaneen peliin.

”Tuplia tuli vähän liikaa. Avaukset ovat täällä tärkeässä osassa, väylillä pitää ehdottomasti pysyä.”

E-sarjan kauden aiemmat kilpailut on peruttu koronaviruksen takia, joten SM-kisat avaavat monelle erityisgolfarille kisakauden. Peltola on kuitenkin päässyt pelaamaan rutkasti kotikentällään ja pitänyt yllä pelivirettä.

”Mestaruus voi tulla Kuopioon, sen näkee sitten huomenna – ehkä monestakin sarjasta”, Tarina Golfin pelaaja vinkkaa silmää.

Tero mittailee birdie-puttiaan Ruuhikosken takaysillä.

SM-mitalien lisäksi palkintorahaa on luvassa miehissä 3000 euroa ja naisissa 2000 euroa, jos ammattilainen vie mestaruuden.

Lähdöt kahdelta tiiltä käännetyssä järjestyksessä klo 8.00 – 10.00. Palkintojenjako on heti mestaruuksien selvittyä, arviolta noin klo 15.

Lähtöajat ja tulokset TÄÄLTÄ.